Trollenland

Noorwegen, Ålvundeid

Vandaag vertrekken we uit dit fijne huisje. Wel jammer maar ook weer leuk om door te gaan. We hebben bezuinigd op de eindschoonmaak dus moeten dat zelf doen. Maar met een beetje hulp van iedereen lukt dat best.

En zo kan het gebeuren dat we al voor tien uur in de auto zitten en wegrijden. En dat is wel handig want we hebben een vol programma en moeten een flink stuk rijden. Eerst vanaf onze hoogte afzakken naar de fjord van Geiranger. Dan een kilometertje langs de fjord en in het volgende dorp slingerend via een steile haarspeldbochtenweg omhoog de bergen in. Dwars door de bergen, langs een groene vallei gaan we langzaam weer omlaag richting een andere fjord. Deze moeten we over, dus we nemen de veerpont. Even twintig minuten uitwaaien. Het is een frisse dag vandaag.

We rijden door en drinken onze koffie op een onverwachte mooie plek. Een riviertje die vlak erna door een diepe kloof gaat. Er zijn prachtige bruggen overheen gemaakt. Dat kunnen die Noren wel goed, mooie dingen bouwen.

We rijden door, langs een fantastisch hoogtelandschap, tot de afgrond. Gelukkig is daar een grote parkeerplaats met een uitkijkpunt. We volgen de mensenmassa en kijken dan recht omlaag naar de Trollstigen. Ook wel de trollentrap genoemd. Een steile weg met 11 haarspeldbochten slingert langs de afgronden omlaag. Wow. Net is net een slang die zich omlaag, of omhoog, langs de berg kronkelt. Diepe dalen, vele campers, fietsers en auto’s. En wij, als we terug zijn bij de auto. Het is te doen. Die weg. Het is geweldig. En een beetje spannend ook wel. Maar gas los en gaan. Op tijd remmen voor de bocht en soms even om een tegenligger te laten passeren. Langs de watervallen die ook vanaf die hoogte naar beneden kletteren. Het is wel heel erg mooi.

Daarna langs de fjorden. Even snel boodschappen halen voor de lunch, we hadden geen brood meer. En op zoek naar een plekje waar we kunnen lunchen. Dat laat even op zich wachten. Maar als we het dan eenmaal vinden smaakt de lunch extra lekker. Opeens zien we een hele school dolfijnen voorbij zwemmen. Wow! En dat in de fjord, best ver van de zee af. Echt gaaf. We zien ze duidelijk boven water komen. Heel cool!

En weer door! Langs fjorden, door lange tunnels, over hoge bergen. Vaak over een ferist, een veerooster. We hebben geweldig mooie uitzichten en stijgen en dalen wat af. Dan in Sunndalsora even boodschappen voor deze dagen doen want de plek waar we logeren is best afgelegen. De laatste tunnel, naar Alvundeid, de Innerdalen in. Een smal weggetje langs een rivier. En dan zijn we er. Camp Dronningkrona. Drie hutten en een composttoilet. Een rivier voor drinkwater, afwaswater en douchewater. Want er is geen stromend water. In de hutten dan. Geen sanitairgebouw maar dus alleen een composttoilet. Supercool! Wel electriciteit. Dus wel licht, een waterkoker en stroom om te koken. Maar dat kan ook op vuur. Een zeer sfeervolle hut. Echt heel leuk. In het bos. Met een grote vlonder om op te zitten. En een houtkachel want het wordt hier best koud zo is avonds.

We hakken hout, halen water uit de rivier, koken bij de buren omdat ons kooktoestel het niet doet. Regelen de bazen van deze hutten die het toestel komen maken, gelukkig zat alleen de stekker los. Geen internet, heerlijk rustig. En de zon schijnt nog steeds...

Na het eten gaan we moeilijk doen met de afwas, dat zal wel wennen. We doen een spelletje en steken de kachel aan. Fenne gaat lekker in bed liggen lezen, Tije zit nog een tijdje in de gezelligheid aan tafel. Maar ook in dit heerlijke, stille, onderkomen zullen wij ons wel vermaken.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Dat klinkt als een fantastische plek. Veel plezier

Ella 2019-08-07 09:57:48

Jullie hebben afgelopen dagen weer prachtige natuur gezien. Nog veel plezier.

Jose 2019-08-07 10:13:22

wat een leuke plek zo in de natuur .

Nel 2019-08-09 14:30:23

Bijzonder hoor maar ook leuk een beetje primitievieteit zoals het plaatselijk gaat mee te maken.

Trudy 2019-08-11 10:01:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.