Tien koeien

Polen, Strużnica

We starten de dag rustig op. We hebben allemaal als roosjes geslapen. We hebben heerlijke bedden, het is superstil hier en regenachtig, dus donker. Bovendien hebben we vakantie, dus we hebben niet veel haast.
Het ontbijt is wat karig aangezien we nog geen boodschappen gedaan hebben in Polen. Na het ontbijt benutten we de megatuin om verstoppertje te spelen. Best lastig, ver van je buut af omdat er zoveel goede verstopplekken zijn. Maar het is leuk. We genieten allemaal.
Daarna drinken we een bakkie koffie wat niet zonder slag of stoot gaat. In Polen kun je namelijk koffiefilters ook dichtzitten, dit wisten wij niet dus de filter stroomde over. Bovendien lette niemand op dus werd het een grote koffieballet op het aanrecht. Poging twee lukte wel dus we genieten er maar extra van...

We maken plannen voor de dag. Het is gelukkig inmiddels droog. Wel hebben we wat weinig warme kleding mee. Blijkbaar zijn we gewend onze tassen in te pakken voor de tropen. En daar is het toch ander weer.
De plannen zijn bekend, we gaan naar Jelenia Gora, een provinciestadje hier vlakbij. Ze moeten er lekker gebak hebben en een Russische markt. In ongeveer 25 minuten rijden we erheen door kleine dorpjes en het platteland. Een slechte weg vol kuilen waar je maar liefst 90 mag rijden. Maar om de paar kilometer is een dorpje dus dat redt je niet. In de dorpjes mag je nog maar 40. Het uitzicht is mooi en langzaam komt gelukkig de zon erbij. Heerlijk. In Jelenia Gora vinden we de weg gemakkelijk en we parkeren de auto, vanwaar we een kort stukje lopen naar het centrum. Een klein maar gezellig centrum met een heel mooi plein. Vele geraniums voor de huizen en huizen in allerlei kleurtjes. We vinden de bakker, bestellen een koffie cq chocolademelk en een gebakje. Het smaakt top. We zijn dan ook niet de enige. We oefenen ons Pools met de serveerster en kunnen vast dank je wel zeggen. Dat klinkt hetzelfde als tienkoeien, dus als je dat zegt is het goed. Altijd handig om te weten. Nu nog even uitzoeken hoe het met fooien werkt. We willen natuurlijk niemand beledigen door een fooi te geven die ze niet willen.
We slenteren wat door het centrum, bekijken wat winkeltjes en daarna zoeken we de Russische markt op. Helaas valt dat erg tegen, ze hebben alleen kleding. We zoeken nog een armbandje. De meisjeshelft van ons gezin koopt elk jaar een vakantie armbandje die de hele vakantie om blijft. Het is dus leuk om dit zo snel mogelijk te kopen. Helaas vinden we in de stad geen armbandjes.
We gaan de stad weer uit en op zoek naar een supermarkt, er schijnen hier een paar grote te zijn. We vinden een Tesco. Een megasupermarkt waar ze naast levensmiddelen ook tv's, fietsen en strijkplanken verkopen, om maar iets te noemen. De laatste zaken hebben we niet nodig dus we houden het bij levensmiddelen. Veel keus, het meeste is bekend. Zelfs de bekende merken hebben ze. We slagen goed en kijken uitgebreid rond.

Als we genoeg voorraad hebben, rijden we weer terug naar het huisje. Even lekker spelen in de tuin, potje kaarten en kubben. Plek genoeg in onze tuin. Er is zelfs een trampoline. Het weer is inmiddels echt prachtig en we genieten er lekker van. We eten extra makkelijk. Dus ook de avond benutten we met spelletje spelen en vooral shuttelen. Dat doen wij vaak op vakantie. En nu we met de auto zijn, zijn de shuttels lekker mee. Plek zat in onze tuin.

De avond is minder koud dan gisteren maar het is wel vochtig. Als het donker wordt, zo rond 21 uur, trekken we naar binnen en maken we de kachel even aan. Knus houtkacheltje.
We hebben een lekker avondje en beginnen goed in de vakantiestemming te komen.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Leuk

Marion 2017-07-25 22:04:39

Klinkt allemaal heel goed en relaxt. Volop tijd voor elkaar

Ella 2017-07-25 22:41:30

Klinkt heerlijk ontspannen allemaal, lekker genieten

Trudy 2017-07-26 01:41:44

Nou, dat ziet er allemaal relaxed en gezellig uit. Lekker verder genieten.

Jose 2017-07-26 17:34:24

Lieve foto met Tije in je armen

Nanda 2017-07-30 12:50:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.