Fietsen

Polen, kujawsko-pomorskie

We hebben heerlijk geslapen en we worden goed uitgerust wakker. Wat zullen we eens gaan doen vandaag?
We willen de directe omgeving van ons huisje verkennen en kunnen daarvoor fietsen gebruiken. Die moeten wel eerst even opgelapt worden, dus de eigenaar is al een ochtendje bezig met klussen aan de fietsen. Wij zijn hier de derde Nederlandse gasten ooit en de eerste van dit jaar, dus veel zal er wel niet gefietst worden denken wij. Dus is het extra goed dat wij wel willen fietsen.

We gaan eerst rustig aan koffie drinken en de kids spelen wat in de megatuin. Heerlijk zo in het zonnetje. Het is nog steeds mooi weer hier. Wel iets koeler maar met nog steeds 24 graden mogen wij niet klagen.

Als de fietsen klaar zijn, en wij ook, passen we de beste fietsen en gaan we op pad. Polen is geen fietsland, dus we willen vooral op kleine stille weggetjes fietsen. Het eerste stukje is over een iets drukkere weg dus we gaan goed aan de kant. Helaas zijn er dan wel veel kuilen en bobbels, voorzichtig dus. We rijden eerst naar een observatorium van het heelal. Een mega grote ontvanger midden tussen de maïsvelden. Heel gaaf om te zien. Net zoiets als de ontvangers bij Westerbork. Het heelal wordt afgespeurd naar tekenen van leven.

Dan fietsen we een stuk over een voetpad langs een echt drukke weg tot we een fietspad vinden. Een fietspad! Wie had dat gedacht? Het is een soort snelverbinding tussen verschillende steden. En het is er best druk. We fietsen langs bloemenvelden en later door het bos tot we in Torun aankomen. De kinderen gingen heel blij mee fietsen, maar ze hebben nu echt geen zin meer. Fenne vindt de heuvels niks en Tije heeft een zere kont van het te hoge en te harde zadel.
Na een lunchpauze in een speeltuintje kunnen ze er weer tegen en fietsen we over een zandpad door het bos. Vele hobbels en kuilen en allebei hebben ze dikke lol. Het gaat wel weer.

Na 2,5 uur fietsen komen we weer bij ons huisje. Dat was leuk. We moeten nog boodschappen hebben, dus vragen even waar een supermarkt is. Er zijn er een paar maar ongeveer acht kilometer verderop is een grote winkel. Daar gaan we heen.
En groot is het zeker. Wow. Ze hebben alles. Witgoed, zwart goed, kleding, speelgoed, kruidenierswaren en allerhande huishoudelijke artikelen. Maar ze hebben ook veel van alles. Tien soorten muntthee, schepsnoep, -koekjes, -chocolade, - pasta, - rijst en vele ander schepzaken. Heel leuk om doorheen te kijken en we zijn dan ook twee uren bezig met boodschappen doen en rondkijken. Albert Heijn XL lijkt nu ineens maar een buurtsupertje.
Als we weer bij ons huisje komen, kunnen de kinderen eindelijk spelen, zwemmen en gaan vissen. Helaas is het volle maan, dus de vissen willen niet bijten terwijl ze overal rondspringen. Dionne vermaakt zich in de piramide met lezen. En de rest met vissen.
Na het avondeten, als de kinderen op bed liggen, komt de eigenaar met een geopende fles rode wijn voor ons aanzetten om te proeven. We strijken neer inde piramide en hebben een gezellig avondje. Overigens was de rode wijn niet lekker dus kwam er een fles witte wijn. Toch de helft maar voor morgen bewaren.
Topdagje!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hoi vakantiegangers, Sinds ik ook mee kan genieten van jullie blog zie ik elke dag weer uit naar jullie verslag. Het grootste gedeelte van jullie trip zit erop nog precies een week te gaan. Geniet lekker van deze week.

Lia 2017-08-08 10:32:16

ja dat is wat anders fietsen daar, geen fietspaden zoals hier, maar wel weer een leuke dag dus achter de rug

Ella 2017-08-08 19:23:35

Lekker fietsen en zoals je zeg weer een Topdag, leuk.

Trudy 2017-08-10 03:34:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.