Reiskriebels

Nederland, Heerhugowaard

Het lijkt een gewone maandag, de kinderen zijn naar school, de normale klusjes worden gedaan en Alwin is naar zijn werk.

Ware het niet dat het al 16 juli is en bloedje heet vandaag. Tweederde van Nederland heeft al vakantie en wij zijn dus last best. De laatste week naar school. Weer een schooljaar afsluiten, Tije gaat naar groep 6 en Fenne naar groep 8! Waar blijft de tijd vragen wij ons wel eens af.

De laatste week ook voor we zelf op vakantie gaan. Direct de eerste zaterdag. Dus deze gewone maandag begint het grote voorbereiden. De laatste spullen bij elkaar zoeken. Nog een laatste keer naar de outdoorwinkel om een flightbag aan te schaffen om er vervolgens thuis achter te komen dat we die nog hadden. Dus een allerlaatste keer naar de outdoorwinkel om terug te brengen.
De laatste keer naar de apotheek om de potten poeder die Tije gebruikt om te ruilen voor zakjes, want handiger. Om er thuis achter te komen dat hij die echt smerig vindt. Dus de allerlaatste keer naar de apotheek om toch weer potten poeder te halen.

Zo zijn we lekker bezig. Alvast een beetje met je kleding rekening houden wat je aantrekt om bergen was op vrijdag te voorkomen.

Lijstjes maken in het hoofd wat er nog mee moet, om het vervolgens op de heupen krijgen en het maar vast te pakken.

Voor wie het weten wil, we vertrekken komende zaterdag om ongeveer 12 uur vanaf Schiphol. De net-niet-drukste dag van de zomer dus we hebben mazzel. Maar voor de zekerheid toch maar op tijd te vertrekken. Dan vliegen we met Finnair via Helsinki naar Bangkok. In Helsinki hebben we ruim de tijd om over te stappen dus dat is prima. Iets meer dan 10 uurtjes naar Bangkok lijkt ons ook prima.

Van te voren stoelen reserveren kan. Kost ook geld. Als ze geen luchthavenbelasting meer mogen rekenen zoeken ze wel andere manieren om jouw je geld afhandig te maken.
Maar ze zullen onze kinderen toch niet alleen plaatsen? Lijkt me voor niemand een goed idee. Na een snelle zoektocht op het wereld wijde web lezen we dat kinderen tot 12 jaar altijd naast een volwassene uit het reisgezelschap worden geplaatst. En we zijn met twee volwassenen en twee kinderen dus dat moet goed komen. De eerste 60 euro hebben we vast verdiend.

Dus we gaan zo door, dan komt het goed. Blijven die zorgen over. Het is verdorie elk jaar hetzelfde en het valt altijd mee. Maar toch. Neerstortende vliegtuigen, mieren, muggen, slangen en andere enge dieren. Ziektes of ongelukken. Zonverbrandingen of diarree. Bah. Je zou bijna vergeten dat het vooral leuk is.

Want wat hebben we zin om Yasutama weer te zien, om naar de tropen te gaan met alles wat daarbij hoort, om lekker samen te zijn en heerlijk te eten en te drinken. Om Bangkok weer in te gaan, maar ook het oerwoud. Om alle dieren te gaan spotten en al die andere mooiste en bijzonderste dingen. De tempels, alle avonturen weer te beleven. Want een avontuur maken we er wel weer van.

De laatste vraag is nu, hoe krijgen we ooit al die spullen in onze rugtassen. We houden jullie op de hoogte. Proberen elke dag te bloggen want dat vinden wij ook leuk. We vinden alle reacties ook leuk dus reageer gerust.
En als er eens een keer geen blog komt dan ligt het aan de WiFi. Dus maak je vooral niet gelijk ongerust.

Volgende bestemming: Bangkok in het Hotelpaleis van de Prins.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Veel succes deze laatste week voor jullie vertrek.

Ans Kuiper 2018-07-16 22:14:08

Je bent al lekker bezig lees ik, maar het komt vast allemaal weer goed. Goede en veilige reis komend weekend.

Ella Conijn 2018-07-16 22:26:24

Hou je hoofd koel deze week. Al valt dat niet mee met deze warmte. Dan komt alles goed. En vliegen jullie zaterdag heerlijk naar Bangkok.

Corrie Schavemaker 2018-07-16 22:34:24

Jullie kunnen letterlijk al heerlijk “voor warmen “ deze week voordat jullie richting de tropen vertrekken. Heel veel plezier en ik kijk alweer uit naar jullie mooie verhalen.

Yvonne 2018-07-17 05:49:18

Een heel goede reis en een fijne vakantie allen.

Jaap conijn 2018-07-18 00:05:36

Heel veel plezier en een goede reis . De warmte zijn jullie wel gewent nu .

Nel Groot 2018-07-18 21:11:31

Blijkbaar geldt ook hiermee: "de laatste loodjes wegen het zwaarst" Veel succes verder!

Arjen 2018-07-19 03:21:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.