Bike & hike: de vallei van de maan

Chili, San Pedro de Atacama

Een soort van verplicht toeristisch uitstapje wanneer je in San Pedro de Atacama bent, is een bezoek aan de Vallei van de maan. Veel toeristen doen dit georganiseerd en aan het einde van de middag, om zo daar de zonsondergang te bewonderen. Heel veel andere toeristen – niet-fietsers – bezoeken de vallei overdag en op een gehuurde fiets. Dit omdat dit volgens de Lonely Planet reisgids goed te doen is. Wanneer je maar genoeg water en zonnebrandcrème meeneemt.

Dit levert leuke taferelen op. De fietsers dragen keurig de verplichte gele hesjes en moeten al snel te voet wanneer er wat hoogteverschil is. Wat de Lonely Planet ook niet beschrijft is dat je op de terugweg – over een lange rechte asfaltweg – voor 99 % zeker de wind tegen gaat hebben. Zelfs wij vonden dat geen fijn stuk.

Maar dan de vallei. Zo mooi! Bizarre rotsformaties en zandduinen. Af en toe parkeren we onze fiets om een stukje lopend te verkennen. Zo ook een oude zoutmijn.

Bij terugkomst een heerlijke sinaasappelwortelsap bij de buren gedronken en daarna een fijne douche. De kleren weer gewassen en nadenken over de komende dagen. Want morgen gaat er weer echt gefietst worden. We beginnen aan onze reis terug de Andes over naar Argentinië. Zeer waarschijnlijk hebben we een groot aantal dagen geen internet. Misschien zelfs pas weer in San Antonio de los Cobres waar we over een dag of 5 à 6 hopen te zijn.

Deze oversteek van de Andes gaat nog een stukje ruiger zijn dan de heenreis. Hier na onze overnachting morgen in Socaire helemaal geen dorpjes meer.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

wat weer een mooie foto's en de verslagen van jullie zijn zo prettig te lezen, ik beleef het helemaal mee. Net heb ik in mijn bos atlas gekeken waar jullie zo ongeveer zijn dan wordt het nog een beetje duidelijker, maar wel een getuur hoor. Ik zie weer uit naar jullie volgende verslag.

Didy 2019-11-23 13:18:20

Hallo allebei, wij genieten van jullie mooie verslagen en foto's van dieren.Wat een rust als jullie aan het fietsen zijn,er zal niet vaak door wielrenners gebeld worden dat je opzij moet !!.Ik vroeg nog aan je vader of hij bij ons wilde kijken maar hij keek bij een nicht geloof ik.Nu dat is wel beter dan heeft hij ook een doel om eruit te gaan, nog heel veel plezier en wij genieten mee.

Tineke en Aat 2019-11-24 11:56:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.