Marakabei – Roma Trading Post

Lesotho, Maseru

Full English breakfast. Direct klim van zo’n 900 hoogtemeters naar 2.600 meter hoogte. De volgende pas ook 2.600 meter hoog en vervolgens – na een flinke afdaling – nog een pasje naar 2250 meter! Oh, en tussendoor pakten we ook nog de God Help Me Pass mee; hier deden omhoog rijdende vrachtwagenchauffeurs een schietgebedje alvorens verder te rijden.

Het landschap veranderde, meer bloemetjes, meer groen en zelfs een bos(je) met waterval! Nabij Roma – onze eindbestemming voor vandaag waar ook weer een beetje geklommen mocht worden – opeens hele mooie kalksteenrotsen.

Warm ontvangst bij de Roma Trading Lodge http://www.tradingpost.co.za/ waar we een fijn kampeerplekje hebben. De Trading Post is nog steeds in gebruik; helaas waren wij er precies in het weekend en dan wordt er niets verhandeld.

Al dat geklim leverde vandaag maar liefst 2.239 hoogtemeters op in 84,55 kilometer. We weten ondertussen dat 1.600 hoogtemeters per dag prettig is en 2.000 eigenlijk onze limiet. Maar na een Fanta, wat pinda’s en een douche voelen we ons al weer redelijk hersteld.

GPS track: https://www.strava.com/activities/440913121


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooi!! Wat een ruimte.

Irène Horstink 2015-11-28 22:38:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.