Rustdag Semonkong Lodge

Lesotho, Maseru

Om een uur of 6 al weer wakker, nog wel even gelezen in bed maar toen toch maar heerlijk in het zonnetje ontbeten. Vervolgens naar het ‘centrum’ van Semonkong gewandeld om daar inkopen te doen. Overigens niet nadat Margriet eerst een hoedje kocht, want ’s middags stond er een wandeling op het programma en Margriets hoofdhuid verbrandde afgelopen weken zelfs door de gaten van haar helm heen!

Niet alleen tomaten en eitjes gescoord voor de lunch, maar ook een fles Zuid-Afrikaanse rode wijn. Verder eenvoudigweg genoten van de “couleur locale”; veel mensen op pony’s en ezeltjes, ezeltjes bepakt met zaken maïsmeel, mensen gekleed in dekens enzovoorts.

’s Middags een wandeling gemaakt naar de Maletsunya waterval, met 204 meter de hoogste van Afrika. De waterval bevindt zich in een indrukwekkend canyon-landschap. We werden vergezeld door 2 jonge meisjes die natuurlijk aan het einde geld wilden hebben. Daar kunnen we helaas niet aan beginnen, want dat zou een trend zetten voor de volgende toeristen die daar gaan wandelen. Wel deelden we met hen ons water.

Voor 3M (zo’n 20 eurocent) kochten we vandaag een simkaart met voor 50M (3,25 €) heel veel megabites.

Volgens het meisje van de receptie zou het inderdaad zo goed als onmogelijk zijn om vervoer voor ons en onze fietsen te vinden, dus gaan we maar gewoon fietsen morgen. Dat schrijvende, op 1 km van de lodge staat het vol met taxi-busjes en pick-ups die vracht zoeken… Qacha’s Neck zullen we niet in 1 dag halen dus dat zal wildkamperen worden. Langs deze nieuwe asfaltweg zitten nog geen accommodaties. Vervolgens naar Matatiele en daarna door naar Kokstad. Daar willen we de bus nemen naar Warner Beach om de laatste fietsdag naar onze beginaccommodatie nabij de luchthaven te fietsen. Daar zouden we zaterdag 5 december als het allemaal goed gaat aankomen. Daar nog 1 dagje om langs het strand te fietsen en maandag de 7e nemen we het vliegtuig terug naar Europa.

GPS track wandeling: https://www.strava.com/activities/441975814


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.