Wildkampeerplek – Thaka-Tseka

Lesotho, Thaba-Tseka

Toen we ons inlazen over fietsen in Lesotho lazen we veel over de zware klimmen en de weinige winkeltjes (dat laatste valt overigens redelijk mee – we scoren toch regelmatig een ananas-Fante en voor het wildkamperen hadden we ‘zelfs’ 2 uien en 3 tomaten gescoord die in combinatie met pasta en een tot saus gemaakte groentesoep erg lekker waren), maar niemand schreef over de wind. De wind die vandaag tot een storm aanwakkerde en die we de hele tijd tegen hadden. Dat in combinatie met toch waar zo’n 1600 hoogtemeters maakte het vandaag weer een zware etappe. De onverharde weg was gelukkig een stuk beter dan gisteren; er werd zelfs volop aan gewerkt.

Onderweg wel genoten van de omgeving maar beiden zijn we de kale bergen eigenlijk wel een beetje zat.
Erg mooi en uitermate indrukwekkend, maar ook wel een beetje saai. Gelukkig regelmatig huttendorpjes en herders. En vandaag weer mooie vogels gezien. Bij het ochtendbad in de rivier vloog er een kraanvogelachtige vogel vlak over Erwin en onderweg zagen we ook de Southern Bald Ibis.

Vandaag een lekke band voor Margriet; een ijzersplintertje had zich naar binnen gewerkt. Zo klein, dat ’s middags het gat in de binnenband zelfs in water niet te vinden was! Het gebeurde midden in een dorpje, maar gelukkig een dorpje waar de kinderen en volwassenen nu eens niet om snoep of geld vroegen. Men was er nogal verlegen; 3 jonge meisjes vonden het een heel avontuur om ons aan de andere kant van de weg te passeren. Sommige hadden wel 4 pogingen nodig om – al verlegen giechelend – langs ons te komen

De door ons beoogde acco zat helaas vol maar een alternatief hotel was met behulp van de receptionist snel gevonden. Het Mohale Oa Masite Hotel is een keurig modern hotel met maar 1 nadeel – weinig tot geen water. En na een stoffige etappe hadden we echt wel behoefte aan een goede douche. Maar het personeel bracht ons een enorme emmer heet water zodat we heerlijk konden badderen. De was afgegeven bij de receptie en vanavond eten in het bij hotel behorende restaurant. Morgen verkennen we het stadje en daarna – over asfalt hiep hiep hoera – weer verder.

GPS track: https://www.strava.com/activities/439757045

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.