Terug in Kathmandu

Nepal, Kathmandu

Gisteravond aten we met de eigenaren van onze accommodatie: vader, zoon en schoondochter. Een heerlijke Dahl Bat schotel. Dahl Bat is hèt gerecht van Nepal. Rijst, linzensaus, spinazie, gemengde groenten, aardappeltjes en wat ingemaakte zure groenten. Wanneer je dit gerecht eet - ook in restaurants - komt men langs om nog wat op te scheppen. En in dit geval kwam alles uit eigen tuin.

Ook was het leuk om te horen dat op vrijdagavond (zaterdag is hier de vrije dag) de accommodatie volloopt met mensen die de drukte van Kathmandu ontvluchten. Er is dan barbecue, kampvuur en disco. Ons verblijf was een stuk rustiger.

Vanmorgen ontbijten met boekweitpannekoekjes, bonensoep en een eitje. Bij het afscheid werden we gezegend; voorzien van rode stip en afrikaantjesketting gingen we van start.

Het wegdek tijdens onze laatste klim van bijna 500 hoogtemeters was beter dan dat van gisteren, er werd hard aan de weg gewerkt. Op de top aangekomen hadden we een geweldig uitzicht op Kathmandu en de Himalaya. Het wegdek tijdens de afdaling was ongelooflijk slecht en al stuiterend kwamen we bij de snelweg die we overstaken om via een relatief rustige weg Kathmandu in te rijden.

We eten een flink stuk chocoladetaart en storten ons in het verkeer. Het was al snel weer een kwestie van 'go with the flow' en zonder problemen zijn we terug waar we begonnen. We douchen, pinnen, doen wat boodschappen en terwijl Erwin de fietsen schoonmaakt, werkt Margriet de reserveringen bij.

Morgen logeren we bij een Nederlandse zodat we nadat we de fietsen terug hebben gebracht niet zo ver terug naar ons logeeradres hoeven te wandelen. Wel willen we morgen overdag nog wel het een en ander op de fiets bezoeken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.