Kokstad – Warner Beach

Zuid-Afrika, Warner Beach

Om 7 uur ’s ochtends al aan de wandel, we zien weer veel vogels-met-extreem-lange-staart en dankzij een Zuid-Afrikaanse vogelkenner weten we nu dat dit zogenaamde widow-vogels zijn. De staart hebben ze overigens alleen tijdens het broedseizoen, erna valt deze er af en worden het weer gewoon saaie vogels.

Ook zien we veel blesbokken; volgens diezelfde vogelkenner te vergelijken met schapen; net zo veel en net zo dom ;-)

Verder een beetje koffie drinken en vervolgens een mooi plekje gevonden om eerst in de schaduw te kunnen zitten en vervolgens te kunnen schuilen voor het onweer. Vervolgens op de fiets naar de opstapplaats van de bus; net iets buiten Kokstad. Snel snel iets eten bij de Wimpy (fastfood) want de bus zou zo kunnen komen. De serveerster maakte een foutje met de bestelling van de tafel naast ons en hield zo een appelcrumble over; precies wat Margriet wilde hebben als dessert. Zij stelde dan ook voor om deze te nemen. Dit tot groot plezier van de serveerster want anders had zij de fout uit eigen portemonnee moeten betalen. En… in plaats van “give me some sweets” zei zij “you don’t want my sweets” toen we maar 2 snoepjes pakten die bij de rekening zaten.

Het gehaast was geheel overbodig; de bus had 2 uur vertraging (file, slecht weer & politiecontrole). Op de opstapplaats was duidelijk te zien dat er nog steeds sprake is van segregatie; er zijn nog steeds “blanke” en “zwarte” bussen. We waren net 2 km onderweg toen de bus de berm in reedt… om vervolgens om te keren. We waren fout gereden! Met beslagen ramen denderden we naar de kust, onderweg af en toe afremmend voor ongelukken die net gebeurt waren. Maar, de bus dropte ons netjes bij onze accommodatie waar we zouden kamperen. Maar er bleek ook een huurtent met 2-persoonsbed beschikbaar te zijn; de keuze was zeer snel gemaakt.

Helaas een accommodatie met overal briefjes met wat wel, maar vooral, met wat niet mag. Zelfs op het tafeltje in de voortent van onze huurtent zaten briefjes geplakt! En sommige briefjes (aansprakelijkheid etc.) kwam je meerdere keren tegen. Zucht! Snel maar de ogen dicht gedaan en met het geluid van de bulderende Indische Oceaan in slaap gevallen.

GPS track wandeling: https://www.strava.com/activities/444083423


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Een kleine nuance: er zijn geen "blanke" en "zwarte" bussen meer, maar dure/luxe en oude/goedkope, waar mensen uit kunnen kiezen. Helaas zijn de meeste zwarte, black African mensen nog steeds arm en hebben geen keus. Maar het is geen segregatie meer, als zijn de littekens van de apartheid nog zeer voelbaar in SA.

Liesbeth 2015-12-08 19:53:56

Late reactie maar zeer bedankt voor de uitleg! Margriet

dappere-trappers 2015-12-21 15:09:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.