Dag 14 Mammoth Lakes, California - Yosemite, California

Verenigde Staten, Mammoth Lakes, California - Yosemite, California

Na weer een heerlijk ontbijt gaan we het skigebied Mammoth Lakes weer verlaten. We tanken en rijden via een bosrijk gebied de plaats uit. Je snapt niet dat we gister nog door zoveel droogte en hitte reden en nu hebben we onze trui aan en is het helemaal groen als we naar buiten kijken. We rijden langs Mono Lake. Helaas missen we de afslag dus we kunnen dit meer alleen vanaf verre afstand aanschouwen. Dan rijden we via de Tioga Pass Road. Dit is een spectaculaire bergweg langs vele meren. We willen het liefst iedere meter stoppen voor foto's. Dan rijden we Yosemite NP in en het is weer een totaal ander landschap dan de andere parken. Wel is het koud, 53 graden dus ongeveer 12 graden. Het zijn mooie rotspartijen met mooie groenen bomen er tussen en grote meren. We hopen nog steeds op een beer maar helaas die laten zich niet zien. We stoppen op een aantal uitkijkpunten. 1 van de punten is Olmsted Point die ons een mooi uitzicht geven over Teneya Canyon en Half Dome, de wereldberoemde graniet die 1,6 km uitsteekt boven Yosemite Valley. Dan rijden we richting een eettentje want het is bijna lunchtijd en er zijn hier weinig eetgelegenheden. Daar aangekomen is alles dichtgetimmerd voor beren en staat er dat het gesloten is buiten het seizoen. Dan rijden we maar richting ons hotel waar we rond 14.30 uur aan zullen komen. Onderweg zien we nog een auto die van de weg is geraakt. Gelukkig geen gewonden. We komen onderweg een restaurant tegen maar dit gaat pas om 16.30 uur open. Dan komen we bij ons hotel aan een gelukkig kunnen we eten. Het is er erg druk en er is 1 kok en 1 serveerder. Dus tijd om terug het park in te gaan is er niet. Het eten is er wel lekker en de man die ons eten serveert is een grappige man met een raar baartje die zich steeds verontschuldigd voor de lange wachttijd. Dan gaan we inchecken en in onze kamer kijken. Het is een oud hotel en het heeft een zwembad maar het is erg koud. Dave gaat toch zwemmen. Marc en ik blijven op de kamer om wat te lezen en tv te kijken. Tv is er maar geen bereik en wifi tegen betaling. Wat ga je toch wennen aan een wereld vol wifi :) Toch is het ook te koud buiten voor Dave dus ook hij is zo op de kamer. Om 19.15 uur slaat de verveling toe. Gelukkig begint er net een nieuwe film. Als ik naar buiten kijk zie ik alleen maar donkere bergen. Pffff dit gaat een lange avond worden. Het is nu 21.40 uur en de 2de film is een feit. We gaan toch betaalde wifi maar even uitproberen. Hopelijk lezen jullie dit verslag dus morgen :) truste xxx (vandaag 133 mile gereden)

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

verslag is inderdaad een dag later hihi. we miste t al want we beginnen er aan verslaafd te raken. haha. groetjes xx pa en ma.

anja 2014-09-27 07:59:55

Wat zijn jullie toch bofkonten , dat je al dat moois mag zien. Jaloerssssss!

hanny liebe 2014-09-27 09:26:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.