Lopen en springen

Nepal, Ghandruk

Gister zijn we nog bij een mooi meer geweest bij Pokhara, helaas was het nogal bewolkt dus er waren nog geen witte bergen te zien. Ik denk dat ik zeker een keer hierheen terug wil en dan een lange trekking doen met mooi weer. Het is nu regenseizoen wat betekent dat er veel modderstromen zijn en het snachts regent (vanochtend ook). In kathmandu was het overdag goed weer altijd! Groot verschil te merken dus al.
We zijn met een groepje wat winkels afgegaan en toen al vrij snel naar het restaurant om vast een Everest biertje te doen. Het hakte er goed in na deze dagen. Wel lagen we al rond 9 in bed, vandaag ging de wekker alweer om 6:15 namelijk..

Duss lekker vroeg in een busje naar het startpunt, geen idee meer waar. Ik voelde me sochtends niet zo lekker dus had r niet zo'n trek in. Begon het ook nog te regenen, pfff. Regen en warm is niet heel chill. Maar met m'n bestuursjas kon ik het wel aan het eerste half uur. Frank had ene paraplu op de kop getikt, dus hoefde minder te zweten (geen jas). Veel uut de groep hebben weer mega super-de-luxe kleding en tassen, dat je echt denkt, gaan die de Everest op ofzo? Gaan ze twee weken hiken?
Het is maar 3 nachten/4 dagen,,, wtf, stelt toch niks voor ? En het stelde ook niet heel veel voor vandaag. Wel aardig wat meters geklommen, maar vooral vergeleken met de Rinjani was het appeltje eitje. Het was vaak springen over waterstromen, de uitstekende stenen zoeken om op te staan, en vooral van die doorzak graspollen te ontwijken. Binnen de kortste keren waren mijn voeten in ieder geval wel nat. Het wandelen was wel heel mooi verder, veel groen en leuke kleine huisjes te zien onderweg en het uitzicht op andere bergen.
Op een gegeven moment zijn Elaine, Frank en ik doorgelopen op ons eigen houtje, aangezien het wachten nogal lang duurde op de rest (en vaak). Had echt makkelijk alleen gekund deze trek, maargoed dit heeft ook z'n voordelen wel.
We zitten in hotel mountain view, maar door de wolken komt er weinig terecht van het "view" gedeelte :( hopelijk komende dagen nog !

Tijdens de hike waren er trouwens veel kinderen die dan naar je toekomen en zeggen "namaste; chocolate?!" Gebeurt echt vaak, ik vind het wel zielig maar hier kan je niet zo veel mee..

Savonds betrapte ik Frank op de Buffalo!!!! Yes yes, haha. De laatste keer was op mijn verjaardag met de cocktail. Dit was een 0,66L fles Everest beer. Na het verhaal te hebben uitgelegd adtte Frank de fles, aangemoedigd en al (tjop tjop tjop).

De avond zat vol goede verhalen, een zangoptredrn van .. In het Nepalees over een vrouw die niks van een man wil weten die een crush op haar heeft. Ook komen de dansmoves van de Sultan film nog geregeld naar voren. Is echt bekend hier.
  • Ryan heeft veel beachvolleybal gedaan, ik zit er al een tijdje aan te denken volgend jaar dit uit te proberen,
Een vriend van hem heeft een charity opgezet in Landruk, waar we morgen heen gaan. Stepping Stones heet het, ben benieuwd hoe dat gaat. Het is een charity voor de scholen daar voor kinderen. Echt gaaf zon initiatief.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.