Big city life

Rusland, Sankt-Peterburg

Elke keer dat ik weer over de dag wil vertellen kijk ik eerst een tijdje naar m'n telefoon: waar moet ik nou beginnen?!?! Ik heb weer zoveel gezien vandaag!

Allereerst de metro, wauw, een mega lange roltrap naar boven/beneden. Wat gaaf! Een ritje is omgerekend naar de euro zo'n 50 cent. Hiervoor kun je heengaan waar je wilt, en daar gaan we goed gebruik van maken. Zo zijn we van plek naar plek gehopst, met uiteindelijk naar het verste puntje aan de rand van St Petersburg. En als je het hier over de rand hebt is het ook echt de rand. Er zijn een hoop hoge flats de grond uit gestampt, maar daarachter is direct een bosrand te vinden.

We hebben de Admiraliteit gezien en zijn de Isaakskathedraal opgeweest. Een adembenemend uitzicht was het cadeautje na een stuk of 200traptreden. Ze werden steeds smaller en deden me denken aan zo'n knex opstelling van vroeger waar je een balletje overheen kon laten gaan. Bovenop kreeg ik in ieder geval weer wat oriëntatie op waar we ons bevonden. De Hermitage hebben we alleen maar van de buitenkant bekeken, omdat maandag hun vrije dag bleek te zijn. Ach, morgen weer een kans! Gelukkig is er nog veel meer te zien in deze stad dus gingen we op naar het fort; de Petrus en Paulusvesting. Frank kocht een hotdog voor onderweg, waarvan de mosterd nogal pittig scherp was. Zelfs onderweg zie je ontzettend veel; van Rostrazuilen tot weer een mega kathedraal (uiteindelijk hebben we deze niet kunnen vinden; als je te dichtbij komt steekt hij niet meer uit en ben je hem zomaar kwijt).
Het fort eiland was in ieder geval mooi, we hebben een martel museum bezocht, klinkt wel creapy als ik het typ. Was het opzich ook. Gek om je voor te stellen dat ze mensen in een voeten klem lieten lopen met spijkers eronder, maar ook de guillotine was aanwezig. Dan had je ook nog maskers waarbij je niet meer kon eten, maar uiteraard wel de geuren van eten kon ruiken voor de extra lijdensweg. Het ging echt van bottenbrekers tot spijker shit.

Bij de uitgang struikelde ik, voor het eerst deze vakantie helaas helaas, over de drempel naar buiten. Wat grappig was was dat Frank keihard moest lachen maar vervolgens 500m verderop over een klein steentje struikelde.

Verder dus geëindigd bij de laatste metrohalte waar we wat gingen eten in een cafeetje waar Frank 4 jaar geleden met Bas(broer) en Wiggert(vriend) ook had gezeten. Ik bestelde Stroganoff en Frank iets met Zwein en we deden half half. Faaaacking lekker!! Als toetje bestelden we Absinth, de serveerster keek ons erg verbaasd aan.. Misschien omdat het half 7 was? Het was een hele beleving die Absinth, maar lekker is anders. Ik voel m'n keel nog branden.. Nee das overdreven maar toch. For the feeling.

Hostel is still chill, ondanks vele Russen hier. Ook is hier iemand erg gesteld op haar eigen muziek (liedje net 3x gerepeat). We hebben der lol om.

Heb voor m'n gevoel nog zooveel niet verteld van vandaag.. Zo veel en zo mooi. Straks lekker slapen en morgen Hermitage en nog veel meer. 1 van de Duitse meisjes, Eleni, van Tallinn is nu ook weer in St Petersburg. Ik heb contact met haar over het doen van een Rooftoptour, hopelijk hoor ik morgen meer!

Oja totaleafstand gelopen vandaag = zo'n 18 km

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een verschil in sfeer met het hostel in Tallinn.. Mooi beeld van de stad en jullie ervaringen.. Die hermitage intrigeert wel... En verder herkenbare (half)valpartijen.. Vandaag weer een dag en wens jullie veel plezier..

Marja 2016-05-17 08:12:59

Hoi ik ben de tante van Frank. Wat leuk om jullie zo te volgen en jullie belevenissen te lezen. Ook leuk die foto's. Veel plezier Liefs marijke

Marijke 2016-05-17 09:36:03

Mooi verhaal. Slapen jullie achter dat ( ijzeren) gordijn? Niet verstikkend? Ha Ha. Ziet er wel apart uit. Liefs Antonia

Antonia 2016-05-17 19:54:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.