Another day Down Under

Australië, Lake Macquarie City Council

Vandaag géén wekker en heerlijk uitslapen dus. Op ons gemak maken we (lees: Lenn) een ontbijtje terwijl we bedenken wat we vandaag is zullen gaan doen. Omdat we deze locatie vorige week een beetje halsoverkop hebben geboekt hebben we eigenlijk geen idee wat er zoal te doen is. We speuren Google Maps en Tripadvisor af als we ergens bij de kust een leuke trail gevonden hebben, dat denken we althans😅.

We rijden bijna een uur lang om Lake Macquarie heen om uiteindelijk bij de kust uit te komen bij het Munmorah State Conservation Area, een soort staatspark. Hier begint de 4km lange Monee Beach Trail, maar zo ver komen we nooit. Het is 'slechts' 27 graden en volgens de weerberichten is de luchtvochtigheid met 40% erg laag, maar het is ontzettend benauwd en al na 300m guts het zweet van ons af 🥵. Omdat de trail zelf ook nogal tegenvalt qua route en uitzicht draaien we snel weer om richting de auto. Daar vinden we na enig zoekwerk een andere trail ietsje verderop. Met de navigatie aan sturen we een kleine drie kwartier verder naar het noorden om uiteindelijk bij Glenrock State Conservation Area uit te komen. We parkeren de auto en beginnen hier vol goede moed aan de Yuelarbah Trail.

Het wordt ons al snel duidelijk dat deze trail wél de moeite waard is en we stappen dus vrolijk verder🚶‍♂️🚶‍♀️. Via een houten vlonder en wederom de nodige trappen dalen we langzaam een prachtig bos in terwijl we links en rechts een paar mooie maar inmiddels volledig drooggelegde beekjes passeren. Als we even later op een klein uitzichtpuntje komen vangen we de eerste glimpsen op van de Glenrock lagune met daarachter de oceaan, daar moeten we heen! 🌊. We klauteren nog een beetje verder en bereiken niet veel later strand, het is dat we lichtbepakt zijn en geen badlakens bij ons hebben maar anders hadden we hier zeker even in het zand neergeploft!

Maar dan, waar moeten we nu eigenlijk heen? De bewegwijzering was al vrij belabberd maar hier op het strand is er op één goed verstopt pijltje na helemaal niks te vinden. Achteraf bleek overigens dat het strand het eindpunt was en we vanaf daar moesten teruglopen, maar wisten wij veel😂. Goedgelovig als we zijn stappen we vrolijk die ene verstopte pijl achterna, over het smalle strand wel te verstaan nabij een rotswand waar we ons springend en rennend een weg moeten banen tussen de aan land komende golven. Na een kleine kilometer vragen we ons af of we tóch wel goed gaan zo en besluiten voor de zekerheid maar weer hetzelfde pad terug te lopen, eind goed al goed.

Al dat geploeter in de duinen maakt hongerig dus als we na een dikke 6km afzien uiteindelijk weer uitkomen bij de auto snellen we snel naar een strandtent bij Caves Beach voor een welverdiende lunch. Daarna gaan we nogmaals een strand op maar ditmaal wél bewapend met zwemkleren en een badlaken. 🏖 We nemen een verfrissende duik en genieten van de metershoge golven.

Na een half uurtje gaan we weer terug richting ons huisje want het begint al laat te worden en we moeten nog een uurtje rijden. 🚗 We rijden nog even langs de supermarkt om de hoek voor wat vlees en steken thuis de BBQ aan. We genieten nog even van de (bijna) ondergaande zon en het kabbelende water, maar daarna is het al snel weer tijd om onze koffes in te pakken en onder de wol te kruipen. Het is nog vroeg maar we moeten er dan ook erg vroeg uit vannacht, om 03:10 gaat de wekker namelijk al 🥴... Waarom precies lezen jullie morgen wel 😏😌

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Slaap lekker vannacht, morgen vroeg op! Ik ben benieuwd? 🤔😀

Jolinda 2020-01-15 18:36:06

Mooie trial en lekker eten. Ziet er goed uit 😀👍. Valt er bij jullie nu ook regen?

Hans 2020-01-15 22:01:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.