Death Valley

Verenigde Staten, Olancha

We gaan weer eens op tijd uit bed, want vandaag hebben we een redelijk lange rit voor de boeg. Weliswaar met de nodige mooi stops, want we rijden vandaag naar en door Death Valley en dan weer verder naar de volgende camping.

Dus goed, om half 7 staan we op en besluiten we, net als gister, nog even te willen genieten van die royale douches hier. Helaas hebben we vandaag vooral koud water, brr!😨Dus de douches zijn toch niet zo royaal als ze gister leken. We zijn in ieder geval nu wel goed wakker, ontbijten eventjes en vertrekken dan.

Omdat Death Valley niet voor niets deze naam heeft gekregen, moeten we sowieso nog de tank volgooien, want in en rond Death Valley is écht niets. Dus we stoppen bij een tank in het aller aller laatste dorpje dat we tegenkomen en vullen de tank tot hij bomvol zit. Kopen binnen nog een bakkie koffie en zijn dan klaar voor the middle of nowhere. Blijkbaar zijn de Las Vegas invloeden hier nog niet weg ondanks dat we al 65 mile verder zijn, want achterin dit tankstation zit weer een enorm casino.🤑 Vandaag slaan wij even over..

De weg naar het nationale park van Death Valley is al opzich. Ja zelfs na alles dat we al gezien hebben, blijven we nieuwe, mooie dingen zien. Dit park kent bizarre rotsen, in de meest vreemde vormen en kleuren en dit zien we al voor we er zijn. Voor ons liggen bergen met zwart-bruine en gele kleuren, het lijkt een beetje op dubbelvla chocolade & vanille. 😂 Maar naast ons zijn weer hele andere kleuren en soorten bergen, van groen tot rood, van geel tot roze of paars en alles er tussen in.

In het park stoppen we eerst bij een uitkijkpunt over een deel van de Valley waar we ook weer vooral bruin en gele bergen zien, heel bizar. Het lijkt nog steeds op vla, zelfs als je zo dichtbij staat.😅
Daarna rijden we door naar Badwater. Dit is het laagst gelegen stukje land in het het Westelijk halfrond. Het is circa 80 meter onze zeeniveau. Vroeger lag hier ook een zee en de grond waar je hier op loopt is dus ook puur zout wat is overgebleven na het indrogen van het water.
Het is op deze plek super warm dus we lopen niet al te ver de zoutvlaktes op. Je verbrand hier waar je zelf bij staat, aangezien er nergens ook maar enige beschutting is. Ook al is het nog 'maar' 30-35 graden, in de zomer tikken ze hier makkelijk de 50 graden aan in de schaduw.😰

We rijden verder en nemen een ommetje via de Artist Drive, een route die je langs de mooie en de meest bijzondere gekleurde en gevormde bergen voert. Je mag hier niet in met voertuigen langer dan 25 feet (wij zijn 19feet), en als we er eenmaal rijden snappen we waarom. De weg is prachtig, maar met hele schermen bochten ingesloten tussen twee gigantische rotsen..dus niet echt plek om uit te wijken. Ook geven ze soms aan dat er een 'dip' aankomt in de weg, en ook die zullen niet te nemen zijn met een lang voertuig want in zon dip waan je je bijna in een achtbaan; ineens een hele stijle weg naar beneden en direct weer net zo stijl omhoog.
We zien van allerlei kleuren, echt alles dat je kan bedenken. Gevormd door verschillende zouten die hier in die rotsen voorkomen. Ook ruimt het hier op sommige plekken enorm naar zwavel wat ook uit die rotsen komt, je wilt hier echt je raam niet open doen.

Na deze drive rijden we door naar de Mesquite Flat Sand Dunes, nog steeds in Death Valley. Als je hier rijdt snap je echt niet hoe dit kan. Je rijdt het ene moment dus nog tussen al die gekke rotsen, je staat op het diepste punt op zoutvlaktes en daarna rij je door een stukje 'groen' land met was bossage en ineens, uit het niets, ligt er een enorm stuk duinen. En dat allemaal in zo'n korte afstand van elkaar. Ook in die duinen is het super warm, zelfs het zand is warm en het waait echt heel hard. Dus we zitten weer van top tot teen onder het zand als we verder rijden. Van een afstandje zien we nog hoe zand tornado's door de duinen razen, gaaf!

We rijden weer verder, we zitten rond zeeniveau als we wegrijden en binnen 15 mile zitten we weer op 5000feet erboven. De camper heeft het zwaar met deze klim en gaat ongeveer de helft van de snelheid die je hier mag rijden naar boven. Als we 'bovenaan' zijn, zijn er nog stopplaatsen om te checken of je remmen her doen (komisch, want als je hier staat en je remmen blijken het niet (goed) te doen heb je als nog geen andwre keuze dan steil naar beneden rijden..maar goed). Daarna gaan we dus weer als een malle afdalen en hebben die remmen erg hard nodig (daling van 9.5%😨). Lekker ook zo'n slingerweg, maar als je rustig rijdt en die remmen goed gebruikt is het prima te doen. De camper vindt dit ook een stuk makkelijk 😂 Na vijf minuten geen gaspedaal te hebben gebruikt komen we op een stukje vlak land waar aan beide kanten van de weg ineens weer duinzand ligt..vreemd, dat hebben we al een tijdje niet meer gezien. En het waait nog steeds behoorlijk, waardoor er een gordijn van zand over de weg waait. Zodra we daar rijden zien we dus niets anders meer dan zand, zand en zand en oké, een klein stukje van de weg voor je en de koplichten van de auto's die je tegemoet komen. Na dit vlakke stuk gaan we weer klimmen, terug naar die 5000 feet. Daar ergens rijden we ook het nationale park uit en richting het dorpje waar we gaan overnachten. Hoe verder we rijden, hoe dichterbij we komen bij nergens waar nog sneeuw op de toppen ligt. Toch gek als je je bedenkt dat je net uit Deatn Valley komt dat bekend staat om de enorme hitte...🏔

Als thans, ze noemen het een dorp maar het is het woord dorp echt niet waardig. Een aantal verlaten huisjes, benzinestations etc langs een doorgaande weg waar geen mens te bekennen is. En ergens aan het eind van die weg onze camping. Ook niet erg druk, maar er zijn meer mensen hier..
De camping zelf heeft weinig charme, we staan op grind, zonder enige aankleding en de helft van de camping wordt op dit momenr verbouwd.

Het waait hier ook nog steeds behoorlijk waardoor het buiten akelig fris is nu de zon onder gaat, dus dit wordt een avondje binnen zitten. Er is ook een supermarkt te bekennen in de wijde omgeving dus we maken weer taco's met vanalles dat we nog hebben.🌮
'S avonds spelen we nog een spelletje, lezen onze boekjes verder uit en gaan weer vroeg naar bed. Morgen weer een nieuwe dag voor de boeg met veel kilometers op de planning!
 

!!foto's komen wellicht wat later ivm slechte verbinding!!!


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Geweldig om te zien mooie foto’s en de natuur met zn bergen , rotsen en zand echt indrukwekkend ! Succes vandaag weer en geniet er van, Groetjes 🌞

Emiel 2018-04-19 07:47:52

Wat geweldig om te lezen al die verslagen ik ben apen trotsp Op jullie beiden dat jullie zo fijn en gelukkig voor elkaar zorgen ik geniet er van voor beiden een dikke kus

Oma 2018-04-19 12:00:12

Bijzondere omgeving met al die rotsen en het zand, toch fijn zo'n klein maatje camper op die smalle weggetjes. Zo kunnen jullie toch al het moois zien in de omgeving. Heel veel plezier, elke dag een feestje.

Jolinda 2018-04-19 13:57:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.