Back to work!

Nieuw-Zeeland, Dargaville

Lieve Allemaal,

We hebben het even laten afweten.. Dat is omdat we zijn begonnen met werken! Maar voor dat deze pret begon hebben we ons laatste weekend in Coromandel doorgebracht. Coromandel is een populaire vakantiespot onder de Nieuw Zeelanders, mocht het nu net een lang weekend zijn... het was dus gezellig druk. Op de weg hiernaartoe kwamen we langs een historische goudmijn, waar we een interessante wandeling hebben gemaakt door de tunnels en gebouwen (ruines) van toen.

Onze dag eindigde bij 'Hot Water Beach'. Wat een fenomeen! Hier hebben we aan het strand net als echte duitsers onze eigen gat gegraven in het zand. Echter niet om onze spot af te bakenen, maar om bij het hete water te komen. Zo lagen we al snel met zo'n 50 andere toeristen te badderen in ons eigen heet water bad rechtstreeks aan de zee, terwijl de rest van het strand leeg was. De volgende dag zijn we voor zonsopgang naar de Catherdral Cove gegaan om daar de zonsopgang te bekijken. We waren iets te laat, het bleek namelijk nog wel een flinke wandeling te zijn. Maar we hadden het strandje nagenoeg voor onszelf, samen met een kop koffie was het uitzicht het helemaal waard. De rest van de dag hebben we ons als vakantiegangers gedragen; chillen op het strand bij Chums Beach en een ijsje in Coromandel City. Ons weekend hebben we afgesloten met een wandeling naar de top van de Pinaccles. Na een fikse klim, waar we het meerendeel van de hikende vakantiegangers in haalden, kwamen we aan. En zo werden weer beloond met een magistraal uitzicht.

Sinds 2 weken wonen we in Te Kopuru, een dorpje vlak naast Dargaville waar we werken bij de Kumara Farm van J&D Adolph. Kumara's zijn zoete aardappels. Wat we doen? Stekjes maken.. Heel relaxed op het land in de zon met een stel andere backpackers en wat locals. Een beetje saai wel, maar we weten waar we het voor doen. Maarten heeft het zo ver weten te schoppen dat hij ook de quad met volle kratten heen en weer mag rijden. Het wordt ook steeds gezelliger naarmate je elkaar een beetje leert kennen. Zo hebben we afgelopen week bij ons een barbeque gehouden en zijn we met 2 andere koppels wezen vissen. Met resultaat dit keer! We hebben die avond ons eigen gevangen vis als avondmaal gegeten. Dát is het goede leven in Nieuw Zeeland, kunnen we goed aan wennen ;)

Liefs,
Maarten en Linda

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Lekker bezig toppers!! Begin jullie wel echt te missen hier.. komen jullie ooit nog terug??:( Haha nee grapi lekker genieten! Dikke kus hou van jullie

Geertje 2016-11-04 14:54:57

ziet er goed uit hoor allemaal goed vol te houden zo te lezen hier echt herfstweer nu met 's nachts al vorst brrrr blijf maar lekker daar voorlopig :-)

ida & marianne 2016-11-10 18:48:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.