Big Chinese wedding

Maleisië, Klang

Lieve allemaal,

Vrijdagmiddag naar Klang gereden, waar later het diner voor de bruiloft plaats vond. Bruiloft? Ja, Kelly en Eric treden in Maleisië nog een keer in het huwelijksbootje maar dan op traditioneel chinese maleisische wijze.

Het diner was overweldigend. Voor maarten was het oud vertrouwd, hij heeft de familie immers al eens vaker gezien. Het diner bestond uit 9 gangen met allerlei gerechten die we allebei nog nooit hadden gezien, alles proeven! Hebben alleen de vissenmaag laten liggen. En zoals het een echte chinees betreft, was de karaoke aanwezig. Alex (neef van eric) heeft maarten uitgedaagd tot atten van vele biertjes. Die blikjes hingen de volgende dag achter de trouwauto, maar hij heeft maarten niet onder de tafel gekregen. Diezelfde avond volgde de hair setting ceremonie en de bed setting ceremonie. Omdat Maarten een draak is, had hij de eer om op het speciaal opgemaakte bed te springen voor veel geluk en veel kinderen.

Die nacht sliepen we apart. Niet omdat we elkaar nu al zat zijn hoor, dat gaat gelukkig best wel goed ;) Maar omdat de mannen Kelly de volgende ochtend moesten ophalen. En dat ging niet zonder slag of stoot. Er moesten allerlei opdrachten gedaan worden die de dames mochten verzinnen. Gnagnagna ... opdrukken, slagroom, vieze drankjes, liedje zingen. Waren ze niet geslaagd? Ang pao inleveren (Geld)! Uiteindelijk waren de heren geslaagd en mocht Eric na een Chinese serenade (goeie poging tot..) de prachtige bruid kussen en meenemen.

Hierna begon het officiële gedeelte; de thee ceremonie. Onder luid getoeter kwamen we op locatie aan. Kelly en Eric waren in prachtig traditionele chinese kleding gekleed en moesten alle ouderen thee aanbieden in ruil voor ang pao. Smiddags chilen op de boot en savonds sloten we af met een groot feest, met uiteraard weer KARAOKE! :)

Het was een eer en heel bijzonder om de bruiloft van Kelly en Eric hier in Maleisië mee te maken en we hebben ons heel welkom gevoeld. Zoiets overkomt je maar 1 keer en echter kan niet worden.

Tot snel.

Liefs,
Maarten & Linda

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Karaoke!!! <3 Haha heb je hier wel gezongen Lin? Dan kun je de volgende x ook zingen op mijn feestje ;-P Geniet ervan! Klinkt super allemaal!! X

Von 2016-07-25 08:18:28

haha klinkt geweldig om een keer mee te maken! jammer dat jullie de vissenmaag hebben laten liggen hoor.. 😂 enjoy liefs

Cornelie 2016-07-25 09:58:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.