Een weekje 'stuck in'..

Nieuw-Zeeland, Cable Bay

Lieve allemaal,

Na het prachtige Abel Tasman park zijn we op weg gegaan naar het rustige Nelson. De stad die bekend staat om zijn vele uren zonuren en chille sfeer. Tevens zou hier het centrum van Nieuw Zeeland liggen, echter ook weer niet helemaal precies, geografisch gezien.. Lastig verhaal, maar wel de aanleiding voor een mooie wandeling. Bovenop de berg stond het monument met uitleg. Een fantastich uitzicht over Nelson. Net als in Nederland, poppen in Nelson de zelfgebrouwen speciaal biertjes als championnen uit de grond, aanleiding voor ons om op onderzoek uit te gaan ;) Bij Founders Brewery Cafe hadden we onze eerste proeverij, waarna we later in de week nog 3 andere cafe's hebben opgezocht om verdere kwaliteit biertjes te testen. Leuke culturele uitstapjes toch?

De volgende dagen in Nelson hebben we de stad verkent via een aantal highlights. Waaronder een bezoek aan de juwelierswinkel van de ontwerper van de enige echte ring van Lord of the Rings, Jens Hansen. Ook de zaterdag markt met allemaal verse, biologische en zelfgemaakte producten is niet aan ons voorbij gegaan. De markt was ideaal om even goedkoop groenten in te slaan om de nodige vitamine binnen te krijgen (naast al dat bier, wijn en gebak.. ;)). Diezelfde avond moesten we de kroeg in, want de All Blacks (HET rugby team van Nieuw Zeeland) moest spelen tegen de Springboks uit Zuid Afrika. Hier hebben we onze kennis over rugby bijgesprijkert dankzij een niet geheel nuchter Kiwi-stel die zowaar aan de Heineken zaten.

Na Nelson hadden we een paar dagen over voordat we ons moesten melden bij ons eerste werkadres. Deze hebben we zeer nuttig besteed door eerst een wandeling te doen over Mount Robert bij de Nelson lakes met prachtig uitzicht over Lake Rotoiti, alsof we rechtstreeks in een scéne van de Lord of de Rings waren gestapt. De volgende dag hebben we de auto laten staan en zijn we lekker decadent wijntjes gaan proeven in het wijngebied Marlborough. Uiteraard op de fiets om zo zoveel mogelijk proeverijen langs te gaan en niet onze gewaardeerde auto in de prak te rijden. Heerlijk al die wijn hoor, met als favoriet Whitehaven (wie heeft hem al in de schappen van NL zien staan?). Weer veel geleerd en wederom onze smaak uitgebreid! :D

Even klaar met dat bourgondische gedoe, werk aan de winkel! Linda had ons opgegeven voor HelpX. Via deze site kan je werken in ruil voor accomodatie en eten. Wij hadden een plekje gevonden in de Cable Bay, niet ver van Nelson. Een B&B genaamd Treehouse Hideaway, en nog beter kunnen wij het niet omschrijven. Hier werden we 4 dagen lang, 5 uur op een dag aan het werk gezet door Carol, die samen met Steve deze mooie B&B runt. Gelukkig hadden we mooi weer en prachtig uitzicht, want er moest behoorlijk wat gebeuren in de gigantische tuin. Zo hebben we onder andere hout versjouwd, heggen bijgesnoeid, de hele jetty opgeknapt en behoorlijk wat onkruid weggewerkt, stiekem waren we wel trots op het resultaat. Er was genoeg tijd over om de buurt te verkennen en hebben we lekker gewandeld, zonsondergang gekeken, gevist en zelfs een middagje de kayaks geleend. Als dank voor het harde werken stond er elke avonds een heerlijk diner voor ons klaar en uiteindelijk mochten we zelfs een nachtje extra blijven. Wat hadden we het getroffen met Carol en Steve, het was echt een hele leuke ervaring!

Tot snel,

Maarten en Linda

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd oom en tante met jullie neefje

Paul en ilse 2016-09-27 07:22:14

Jullie worden al echte tuinman en vrouw en eigen vis gevangen en gegeten?

Martin 2016-09-27 07:57:41

Lekker bezig!! Veel plezier op jullie volgende avontuur!!! Ik ga nog even op zoek naar die wijn voor jullie 😉😘

Vin en dais 2016-09-28 09:37:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.