Kurashiki naar Kyoto

Japan, Kamigyō-ku

Vandaag gearriveerd in Kyoto. Onderweg gestopt bij het himeij kasteel. Had er zeer goede verhalen over gehoord. En dat bleek niet onterecht. Het is een zeer mooi groot kasteel in zeer goede staat. Er is wel wat en gerestaureerd en ze zijn daar ook nog mee bezig. We zijn ook nog in de bijbehorende tuin geweest was wel mooi maar niet heel indrukwekkend. Vervolgens doorgereisd naar Kyoto. Dat is toch echt wel iets anders als we tot nu toe gewend zijn. Het is heel groot maar ook veel toeristischer als we tot nu toe gewend zijn. Het hotel zit iets buiten het echte centrum. Hier zijn het vooral grote flats en brede straten. We zijn ook meteen even naar het centrum gelopen. Meer specifiek naar Gion. Hier zijn veel meer kleine straatjes met ook meer oude gebouwen. Zeker nadat we gegeten hadden en het donker was buiten was het er heel gezellig met heel veel verlichting. Morgen gaan we eerst als groep de stad verkennen. En dat zullen voornamelijk weer tempels worden.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Bespeur ik daar een klein beetje tempelmoeheid? Jullie hebben wel een reis die propvol zit, vermoeiend maar wel erg leuk als ik het zo lees.

Auke 2016-07-21 16:57:40

Een prachtig kasteel. Wij vinden de foto's van de tuin en de koi karpers wel mooi. Dus die Japanners in traditionele kleren moet je zien zoals bij ons de klederdracht in bijvoorbeeld Volendam. Gaan jullie ook nog bij het oude keizerlijk paleis kijken? In Kyoto schijnt nog veel van de traditionele cultuur van Japan te vinden te zijn. We zijn benieuwd naar het volgende verslag. Groetjes.

Pa en Fenny 2016-07-21 20:11:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.