Van Aso naar Beppu

Japan, Beppu-shi

Gisteren even geen zin gehad om het blog bij te werken. Zitten nu op de boot naar Shikoku. Dus nu wel even tijd om bij te werken. Gisteren eerste stop bij Mount Aso. Helaas was de weg te slecht om de berg zelf te bereiken. Dit in verband met de recente aardbeving. Daarom naar een uitkijkpunt gereden. Hier was de krater wel mooi te zien en was dus zeker de moeite waard. Daarna even kurokawa onsen bezocht. Een klein berg dorpje met veel onsen. Leuk om te zien.n of even geluncht en nog gekeken bij een klein antiek winkeltje waar ze als je het mij vraagt voornamelijk rommel verkopen. Om uiteindelijk in Beppu aan te komen. Dit staat bekend om zijn onsen, maar is helaas een beetje vergane glorie aan het worden. Omdat de berg niet bereikbaar was zijn we nog even naar de "zee-hel" geweest. Dit stond op het programma voor een dag later. Op deze plek komt het warme water naar boven. En ze hadden er nog een leuk parkje van gemaakt. In het hotel nog even in de onsen geweest. In middels is het dus morgen. En ga ik dus verder met vandaag. Vanochtend nog even het mooie Beppu verkend. Nog wel een leuk lokaal marktje gevonden en nog even kunnen uitkijken over de stad vanuit het plaatselijke warenhuis. Onder het genot van een ijsje. Zoals eerder genoemd nu op de boot onder weg naar het nieuwe eiland om uiteindelijk in Matsuyama aan te komen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

kraanvogels ?

loes 2016-07-16 15:26:17

Fenny vroeg zich af wat voor ijs ze in Japan hebben? De natuur is prachtig. Zo van boven af gezien lijkt de stad me erg modern met veel hoogbouw, maar de markt en het interieur, waar jullie een foto van hebben gemaakt, is op en top Japans. Ik heb begrepen dat je Japanse traditie en westerse invloeden naast elkaar tegen komt. Moet heel verrassend zijn. En dus toch een kringloop winkel? Zo te lezen een druk, maar heel boeiend programma. Groetjes.

Pa en Fenny 2016-07-16 19:56:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.