België

Nederland, Ulvenhout AC

We zijn in België, zie de grenspaal. De tocht gaat door het dal van de destijds gekanaliseerde Mark. En nu zijn weer bezig om de rivier door de oude bedding te laten gaan. Er wordt druk gegraven. Maar hoe het met het water zit? Schuumkoppen op het water en het is geen bier. Ergens laten de Belgen toch het rioolwater in de rivier lopen. De stuw met schuim ligt al ver in België. Positief is de Belgische automobilist. Ze stoppen in de bebouwde kom steevast voor fietsers als aangeeft dat je wilt oversteken. En ons eerste bakkie wordt voorzien van een snaps en een plak cake. En dat voor € 2,80! We fietsen verder langs de Nete. Een rivier met daarnaast een kanaal. We hebben niet de indruk dat het veel gebruikt wordt. Aan een voormalige loswal liggen nu woonboten. We bekijken Lier. Een mooie stad met een st.- Jacobskapel. Kaarsen opgestoken voor iedereen die ons lief is. Ook weten we nu wat smos is. De fijngesneden groente op een broodje. Kip, kroket of vis. Het kan allemaal met een enorme smak smos. Krijg je toch nog de dagelijkse hoeveelheid vitamines binnen, volgens de mevrouw.
De weersverwachting was met 90% kans op regen. In de resterende 10% hebben we gefietst. Daarna kwam de regen terwijl we lekker droog en warm in een trekkershut zitten. Leuk plekje achter de muur volgens de mevrouw. Huh, achter de muur? Ja zegt ze, die staat op de gemeentegrens. De gemeente voor de muur verleende geen bouwvergunning, die achter de muur wel. En dan moet je zien wat een wonderlijke huizen ze bouwen. België is zo gek nog niet.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Snaps bij de koffie… pittig 🥵 hoor, gaat dat niet in je benen zitten?? Geen zon 🌞 dus vandaag, maar wel mooie en verrassende dingen gezien en gehoord. Op de fiets zie je tenminste iets!

Ineke Adriaansz 2024-05-06 21:00:29

Mooi Jos en ik gun jullie beter weer

Jjans59@gmail.com 2024-05-06 21:35:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.