Dag 8 Aankomst in Brussel bij Frans Timmermans

België, Brussel


Met veel tromgeroffel en een tiental scooters van de politie start onze dag op weg naar onze afspraak met Frans Timmermans.

Dit was het programma:
12.45 Theo Mulder Voorzitter van Symphony of Soils, Levende bodem; basis van ons bestaan. Overhandiging van het Manifest samen met de 11-jarige Daan.
12.48 Marlise Vroom, Vicevoorzitter van Symphony of Soils. Bodem, voeding en gezondheid. Zij overhandigt een appel als teken van gezondheid.
12.51 Sujith Ravindran internationaal gepassioneerd pleitbezorger voor belang van de bodem. Overhandiging van certificaat met waardering voor zijn werk.
12.54 Henry Mentink Veerhuis. Hij bezocht vorig jaar op 5 mei het Kabinet van Frans Timmermans en kreeg het verzoek terug te komen met het thema: "de hele hele Aarde op de Werelderfgoedlijst". Overhandiging van een fles eetlepels levende bodem van elke plek op onze route van Zundert naar Brussel.
13.57 Toespraak Frans Timmermans - zie onder en de video.
13.00 Fotomoment met de Aardbol en de wereldwandelaar op de achtergrond

Frans Timmermans richt zich tot ons met een korte toespraak.
“Wat ik zo mooi vind aan jullie initiatief; een paar dingen. Op de eerste plaats dat jullie de aandacht leggen op een echt groot probleem.
Meer dan 60% van onze Aarde is echt in een slechte staat en moet worden hersteld. Als we dat nu niet doen dan wordt het alleen maar moeilijker en als we doorgaan met landbouwmethoden die alleen de zaak maar erger maken, dan komen we er niet meer uit.
Dan zullen de boeren, die dat nu nog doen de eerste slachtoffers zijn. Ten tweede wat ik heel erg aan jullie actie waardeer is dat jullie inclusief zijn, jullie wijzen niet met de vinger. Jullie strekken een hand uit naar iedereen die erbij betrokken is.
Mijn hartenwens is dat we ook met de boeren, die vandaag nog niet zien wat wij proberen te doen en denken dat het niet in hun belang is; dat we ook met die boeren het gesprek aan kunnen gaan en ze misschien kunnen overtuigen dat we ook in hun belang handelen als we iets doen om onze Aarde weer op een hoger niveau te tillen. Als we iets doen om de bestuivers te redden, die nu heel snel aan het verdwijnen zijn. Als we iets doen om meer ruimte te geven voor de natuur in hoe we handelen.
Dat allemaal stralen jullie uit en vooral het feit dat jullie daar niemand uitsluiten met iedereen willen praten en kennelijk ook door iedereen als positief worden gezien.
Ik wou dat ik dat ook had.
Het aller allerbelangrijkste wat ik zie als ik naar mijn een eigen generatie kijk. We hebben eigenlijk maar één verantwoordelijkheid en dat is goede voorouders zijn; be good ancestors. Dat is onze verantwoordelijkheid en jullie zijn goede voorouders en daar ben ik ontzettend trots op. Met mensen zoals jullie kunnen wij voor hem [wijzend naar de 11-jarige Daan] en voor mijn kinderen en kleinkinderen een wereld dichterbij brengen die niet getekend zal worden door conflict waar we niet met andere oorlog moeten voeren over water of voedsel. Dat is niet nodig als we nu handelen.
Jullie geven het goede voorbeeld en we doen het niet voor onszelf; we doen het voor hem [Daan] en zijn generatie. Jullie inspireren, jullie motiveren, jullie brengen bij iedereen, dat zie ik hier ook, een glimlach op het gezicht.
Dank jullie wel.”
Zijn positieve reactie uit hij ook op zijn eigen Instagram account.

AL MET AL - een geslaagde afronding van onze Kruiwagenmars.
Samen drinken we nog even wat op een Exki bio terrasje en vertrekken weer huiswaarts.

En Hedzer heeft al snel de samenvatting van deze dag klaar: https://www.youtube.com/watch?v=JYxTqBGmWr4


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

PROFICIAT! En ik sta achter alles wat Frans Timmermans in zijn toespraak zei... Nu het momentum aanhouden...

Zwervende Eik 2023-06-02 14:48:45

Henry het is je wéér gelukt. Van harte proficiat met dit prachtige resultaat.

Cilia 2023-06-02 16:40:11

Wat een mooie afsluiting. Hier zit muziek in. De aarde staat op de agenda! Goed gedaan!

Noëlle Sant 2023-06-04 06:10:30

Beste Henri en reisgenoten. Er is weer door jullie een paaltje van aandacht gegeven voor " ONZE AARDE" en haar toekomst. Hoop dat Frans Timmermans de tijd geeft die dit initatief nodig heeft. Niet alleen hele mooi woorden. Maar je weet hoe het werkt: Je werpt een steen in het water en die rimpelt verder. Maar ook als je handen in een kom water beweegt gebeurt er wat, als je je handen weer terug haalt gaat het water in rust. ( zimbabwaans gezegde) . Veel groetjes en kom binnenkort naar Veerhuis om alle verhalen te horen. Norbert

Norbert Simons 2023-06-12 11:40:44

Henry -en alle anderen, Theo en Marlies en natuurlijk Frans Willem in de eerste plaats- wat een inspirerend verslag!!! Het is dus gelukt. Jullie stonden er, in de zon. Ongetwijfeld werken alle krachten en machten mee om impact te maken! Omdat we even op de film moesten wachten waren wij een beetje bezorgd, maar kijk nu dan! Geen twijfel dat dit een hele boel positieve energie voor de Aarde, voor de bodem, voor een gezonde samenleving genereert. Veel dank voor jullie inzet en volharding!

Josien en Rinke 2023-06-12 23:11:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.