Dag 2 Loenhout naar Westmalle

België, Wuustwezel

We startten deze dag om 9 uur bij de Wilaardenhof, een hoevewinkel aan huis met elke dag een mooi aanbod aan verse zelfgekweekte biologische groenten uit het seizoen. Dirk vertelt over zijn kleinschalige opzet van een 3-tal hectares en dat is goed genoeg voor hun inkomen. We worden verrast door de komst van ATV-tv, een regionale tv-zender; zie https://youtu.be/j2ViX6HBdVQ
Dit is de uiteindelijke uitzending geworden: https://m.gva.be/cnt/dmf20230525_94387751

Daarna lopen we, vergezeld door de zon en een fris windje, naar de Velt- biologische nuts- en kringlooptuin in de gemeente Brecht. Een demotuin van 1200 m² en een moestuin met ook een ruim assortiment keukenkruiden. Het gamma aan geuren en smaken in de tuin is dan ook zeer divers. Diverse soorten kleinfruit en de ruime demoplaats thuiscompostering maken van deze educatieve tuin een aantrekkelijke nutstuin. Daar vertelt Guy Agustijns over het belang van gezonde bodem en over hun tuin. Er zijn ook een aantal klassen van de praktijk Tuinbouw van Kristus Koning.
De lunch wordt verzorgd door vrijwilligers van Velt.

Voordat we op onze slaapplek aankwamen stond het al in de krant: https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230525_94877479
Dit was nog een publicatie over de dag van gisteren: https://shorturl.at/qwzS6.

Vervolgens lopen we naar het eindpunt van de dag: CSA De Paardebloemhoeve in Westmalle. Het is een groene zelfpluktuin, bloemenplukweide, kippenmobiel, melkkoeien, bijen/honing en lid van vzw CSA-netwerk Vlaanderen. Sinds 2017 biologisch gecertificeerd (m.u.z. van de honing). Sandro en Paulien runnen het bedrijf. De Burgemeester en de Schepen kwam bij aankomst ons verwelkomen.

Bij Heibrand in Westmalle is in de avond – om 20.00 uur -- een uiteenzetting door imker en solitaire bijen specialist Eddy Willems over wilde bijen en de bodem.
En hier slapen we. Welterusten.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Top!! Slaap wel!

Kasper 2023-05-25 22:49:13

Henry, succes met de krui(s) tocht voor onze aarde. Chapeau

Els van rosevelt 2023-05-26 10:55:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.