wanneer er 1 schaap over de dam is volgen er meer

Nieuw-Zeeland, Milford Sound

Een bekend spreekwoord, maar vandaag hebben we de werkelijkheid gezien. Tijdens onze terugtocht van Milford sound zagen we schapen op de weg met daarachter een klein vrachtwagentje met twee honden erop die nieuwsgierig keken naar de schapen. Na een paar second en begrepen we ook waarom. We zagen zover we konden kijken (zeker een paar honderd meter) honderden schapen. Netjes achter elkaar in de linker berm van de weg. Even later zagen we meerdere kleine vrachtwagentjes met nog meer honden erop. Ook die waren erop gebrand om schapen die van het pad weken weer in het gelid te krijgen. Na misschien wel een kilometer of meer langs de schapen gereden te hebben werden ze weer door een vrachtwagentje met honden opgewacht om de weg over te steken naar een andere wei. Erg leuk en komisch om te zien.
Maar nu de dag naar Milford sound. Iedere dag hopen we op mooi weer, maar vandaag hadden we toch echt wel regen nodig. Dan is Milford sound op z'n mooist hadden we horen zeggen. Dan zouden we honderden watervallen kunnen zien. Maar helaas. Het was in Te Anau om 8 uur in de ochtend wel bewolkt maar hoe verder we in onze vip bus reden, tja je kunt maar privileges hebben, klaarde het op. Het was twee uur rijden van Te Anau naar Milford Sound. Maar het heeft niet verveeld. Het was een fantastische mooie route van Te Anau naar Milford Sound. De boottocht was ook mooi maar minder indrukwekkend dan Doubtfull sound waar we eergisteren waren geweest. En ik de zee maar afspeuren naar dolfijnen. Maar ook nu geen dolfijn te zien. Waar zijn die beesten toch????? Maar dit is wel een plek voor massa toerisme. Gelukkig hebben we ervoor gekozen om vanuit Te Anau de sound te bezoeken. We zijn dan de eerste groep. Maar daarna komen honderden mensen vanuit Queens town. Die komen per bus, helikopter of vliegtuig. In het hoogseizoen stijgt of land er iedere 30 seconde een vliegtuig. Het is dan het drukste vliegveld van de wereld. Het zijn wel van die kleine vliegtuigjes hoor. En voor de wandelaars, je kunt hier een wandelroute van 4 dagen lopen. Het schijnt de meest gelopen route van de wereld te zijn. Dus wanneer je in de buurt bent, neem je rugzak en proviand voor 4 dagen mee en ga erop uit,
Nu maken we ons weer langzaam op voor een koude nacht. De verwachtingen zijn weer rond het vriespunt. Dus kacheltje aan, misschien een bezoek aan de hottub. Maar ook nog eten maken en lekker opeten. Alles wat we doen is vakantie. Het eten smaakt nu ook veel lekkerder dan wanneer we thuis koken.
Ik voeg weer een paar leuke foto's van vandaag toe.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooi, de watervallen!

Marika 2017-04-06 07:54:51

weet je nog toen we in frankrijk bij jullie op bezoek waren toen was het ook beren koud dus het kan overal voorkomen ook dat is vacantie dus dicht bij elkaar is lekker warm geweldige mooie foto s tot morgen en weltrusten

tent 2017-04-06 08:46:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.