Rondleiding

Nieuw-Zeeland, Te Mata Peak

Vandaag heeft Carla ons meegenomen om haar omgeving te laten zien. Met z'n drieën in haar fiat Panda. Vroeger was er die reclame van dat een bestuurder van een fiat panda iedereen uit lacht. Nou Carla is ook zo'n bestuurster. Ze scheurt me toch met een rotvaart over de bergwegen. Maar ja ze heeft ook ervaring met het rijden over dit soort wegen. We zijn eerst naar de te mata peak geweest. Die ligt bijna in haar achtertuin. Daar zagen we pas wat voor mooie omgeving het is. Aan de ene kant zie je heuvels, verderop bergen en aan de andere kant zie je de zee. Erg mooi. Daarna zijn we naar het strand gereden. Carla had de sleutel gekregen van haar baas die daar een huisje heeft. Nou ja een huisje, zeg maar gerust een huis. Eerst even thee gedronken en stroopwafels gegeten. Ja zelfs die zijn hier te krijgen. We zijn in een klein winkeltje geweest met allemaal Hollandse producten. Daarna naar het strand geweest. Carla en Frans zouden in de zuidelijke stille zuid zee. (ga maar op de wereld bol kijken waar die is) Frans kwam er even uit om een drijfplank te halen. Hij gaf wel aan dat het zo (gebaar met zijn vingers) koud was. Maar dat weerhield ze er niet van om als twee jonge honden in het water met de golven te spelen. Daarna ben ik ook nog even met de voeten in de zee geweest. Dat vond ik meer dan genoeg. Het was vandaag warm (26 graden) maar ook erg bewolkt. Maar gelukkig kwam het zonnetje nog even door. Rond vijf uur terug gereden naar haar huis. Kortom het was weer een geweldige dag.
Oh ja nog even terug naar gisteren avond. We hebben sterren kunnen bekijken. Ook dat was weer bijzonder. Het ziet er hier heel anders uit dan in Nederland. Frans gaf aan dat zelfs de Melkweg te zien was. (ik weet niet of het waar is??? maar hij zal het wel weten) Het leek ook inderdaad of er in de lucht een weg van licht te zien was.
Frans heeft vandaag weer foto's op de computer gezet. Ik zal er weer een aantal bij zetten van de afgelopen dagen.

Tot de volgende keer.

Oh ja, hang gliding is ook erg leuk

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hoi Ingrid en Frans, Wat een super verhaal weer. Fijn om te horen hoe jullie het naar je zin hebben. En wat een mooie foto's! Wat een prachtig uitzicht en een goed verblijf hebben jullie. Ziet er goed uit. Heel veel plezier nog Groetjes!

Miranda 2017-03-22 07:48:04

Ha Ingrid en Frans, alleen jou verhaal al is boeiend om te lezen en de foto's erbij maakt het voor ons nog mooier. Dank je. Ik geloof dat Frans het naar zijn zin heeft, big smile! Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben. Lekker dat de temperatuur beter is en ja het zonnetje doet wonderen. Fijne dag.

Marika 2017-03-22 08:42:59

Alweer zo'n mooi verhaal. En wat een mooie foto's. Dat is inderdaad genieten voor jullie daar samen. Doei... Ans

Ans 2017-03-22 09:39:41

Wat een prachtplaatjes! Die veranda met de rode bonte tegeltjes.. is dat Carla's huiske? Prachtig. En wat een natuur zeg.. heerlijk. Xxxx

janneke 2017-03-24 10:33:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.