laatste dag regen????????

Nieuw-Zeeland, Orere Point

We hebben vandaag een flink stuk gereden. Onderweg hebben goed kunnen zien hoe gebieden door de hevige regenval getroffen is. Hele stukken land die ondergelopen zijn, wegen die voor een gedeelte onder water stonden, en aardverschuivingen. Waar we nu zitten is zelfs een weg langs de kust helemaal afgesloten. Wanneer we morgen weg gaan moeten we eerst naar de receptie om te vragen of de wegen nog open zijn. Wie weet staan we wel langer op deze camping dan we wilde. Het is voor de inwoners een kleine ramp.
Vanmorgen zijn we ook een uur later vertrokken omdat de verwachtingen erg slecht waren. Veel regen en windstoten van 120 km per uur werden voorspelt. Toch maar even naar de waterval gegaan in whangarei. Erg mooi en indrukwekkend. Dan op voor het reis van een paar uur. Echt prettig is dat niet, maar willen we wat zien moeten we toch ook kilometers maken. Maar wat is een camper dan ideaal. Je stopt langs de weg en je pakt wat eten of drinken. Je hoeft daar de camper nog niet voor uit.
En dan het rijden. We moesten weer door Auckland. Of we wilde of niet. Ik zag hier wel een beetje tegenop. Het is echt geen pretje om daar te rijden. Maar nu was te merken dat Frans zich toch wel beter voelde aan het stuur. Hij heeft het nu toch wel te pakken. Alleen het parkeren is soms nog wel lastig.
We hadden het vandaag nog over een camping waar we twee dagen geleden hebben gestaan. Het lijkt alweer zo lang geleden. Frans gaf nog aan dat je zo snel vergeet waar je geweest bent. Voor wanneer we thuis zijn is dit echt super fijn om terug te lezen. Ik ben er nog niet achter hoe ik foto's moet toevoegen, maar dat ga ik nog wel eens uitzoeken.
Maar wat een bijzonder land is het toch. Je rijdt een berg over en je ziet mooie groene heuvels. Na twee bochten zitten we in een bijzonder bos, na weer een stukje zit je in een grote stad. Kortom, het landschap heeft erg veel te bieden. Je ziet het bijna veranderen en elke keer is het weer een verrassing. En dan zijn we nu nog op het Noorder eiland. Het Zuider eiland moet nog spectaculairder zijn.
Wel jammer dat we niet alles kunnen doen. Ik had heel graag naar Coromendel willen gaan. Daar zijn de hot water beach. Je kunt dan een gat in het strand graven en kunt dan in warm water liggen. Maar de weersomstandigheden zijn zo slecht dat we hebben besloten om dat nog maar niet te doen. Ook heb ik nog niet kunnen zwemmen met dolfijnen. Maar er doen zich nog mogelijkheden voor dat we dat nog kunnen doen.
Morgen nog een lange rit naar of Matamara of Rotorua. In Matamara ligt de Shire. Het dorp van de lord of the rings. Dat gaan we zeker doen. In Rotorua blijven we wat langer staan. Het reizen is toch wel vermoeiend. Daar gaan we dan een Maori show kijken en er zijn daar volgens mij ook geisers. Ik ben benieuwd.

Weer een dag bijna voorbij, maar nog zoveel te gaan. Het is zo fijn om gewoon maar weinig plannen te hebben het is go with the flow. Nergens moeten zijn op tijd. En alles nemen zoals het komt. Dat moeten we vasthouden wanneer we weer in Holland zijn. Maar dat duurt nog wel even.

Tot de volgende keer.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.