Dag 12: Venray - Montfort

Nederland, Venray

De straten zijn nat als we naar buiten stappen. Maar het regent niet. Tenminste... niet noemenswaardig. Een hele lichte miezer waar je niet nat van wordt. We doen dan ook geen regenkleding aan. Het drupt zo zachtjes de hele dag door, maar vreemd genoeg zodanig dat we er niet nat van worden. Ideaal weer, heerlijk koel en windstil.

Voor vandaag hebben we 2 dingen op het lijstje staan. Het eerste is het kasteeltje van Meerlo, dat is het eerste plaatsje waar we doorheen komen. Gelijk ook de eerste teleurstelling van vandaag, het kasteeltje is onvindbaar. Geen bordje of zo te vinden, en we komen er ook niet toevalligerwijs langsgefietst.

Het tweede hoogtepunt van ons lijstje is de Lourdesgrot in Tienray. Een dependance van het ‘echte’ Lourdes (met goedkeuring van de paus!). Er staan zelfs iets van 100 wonderbaarlijke genezingen opgetekend. niet onderschatten dus daar! Helaas is de pastoor waarschijnlijk van het uitslapen want pas vanaf 10 uur wordt er wonderbaarlijk genezen te Tienray. We zijn te vroeg en zo gaat ook dit hoogtepunt aan onze neus voorbij.

Door naar Grubbenvorst, alleraardigst plaatje met een ijswinkel. We gaan met het pontje de Maas over. Aan de overkant gaat het richting Venlo. Na Venlo begint het aspergegebied. Zo hier en daar wijken we van de originele route af om wat meer door het bos te fietsen. Nadat we door een stuk Reichswald hebben gefietst, steken we bij café/restaurant De Grens de grens over. Op het terras eten we pannekoeken.

Direct vanaf De Grens volgen we de Prinsendijk. Deze weg is oorspronkelijk een romeinse heirbaan uit de 2e eeuw. De legioenen bij Xanten en Nijmegen werden over deze weg bevoorraad. De weg gaat nu nog kaarsrecht door het landschap.

Later in de middag nemen we in het bos een verkeerde afslag. Het pad wordt smaller en smaller en loopt uiteindelijk dood. Omkeren dus en terugfietsen. Terug op het juiste pad komt er precies een schaapskudde voorbij, soort van “als troost”. Zo voelt het wel in ieder geval.

We fietsen hier in de grensstreek zo’n beetje om en om over Nederlands en Duits grondgebied. De laatste 10 km gaan over stille weggetjes door Melick en Sint Odiliënberg naar Montfort. Dat Sint Odiliënberg heeft overigens een prachtige basiliek. Bij B&B de Botervlieg mogen we mee-eten, de pot schaft asperges vandaag!

Morgen naar Maastricht.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:57
 • afstand 76,5 km
 • gemiddeld 15,5 km
 • max. 43,2 km
 • calorie 2569
 • pontjes 1
 • klimmeters speciaal voor Gerdi: 142 gestegen, 124 gedaald


Totaal
 • afstand 951 km (morgen dus 1000+!)
 • pontjes 8

Overig
 • weer 8,5
 • badkamer 7
 • bed 9+

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dus een beetje illegaal bezig en weer een pontje moet je uiteindelijk wel bij de totale afstand rekenen šŸ˜€šŸ˜€. Lourdes in Limburg ok is dat makkelijk voor de pelgrims? Wel weer een mooie omgeving wie beslist hoe er gereden wordt weer verkeerd hĆØ.

Fred van der Tuuk 2020-06-17 13:29:45

Zeker Fred. Korte samenvatting van onze reis tot nu toe: wat is het toch ongelooflijk mooi in Nederland als je er een beetje oog voor hebt.

gerdi-en-hans.op.de.fiets 2020-06-17 20:58:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.