Mori - Verona

Italië, Mori

Vandaag maken we geheel tegen onze gewoonte in een omweggetje. Vanuit Mori is het naar Verona 70 km, maar dat is volkomen vlak. We zijn bang dat als we echt een beetje doortrappen, we om lunchtijd al klaar zijn. Vandaar een ommetje via het Gardameer. In principe 20 km meer, wat klimmetjes én... de mogelijkheid om een stukje met de boot te doen. Met name op dat laatste hebben we onze zinnen gezet. Internet maakt het makkelijk om wat zaken te plannen.

Richting Gardameer moeten we nog onze laatste alpenpas over. Het is niet al te hoog, 287 m. Het is de Passe San Giovanni. De pas van de heilige Johannes dus. Onze eigen Johannes is er blij mee. Geen al te zwaar ritje, natuurgebied doorkruisen we zelfs en de laatste 2 km dalen we hard af naar Torbole. We zijn vroeg genoeg voor de boot om nog een ‘caffè’ te drinken en wat frisdrank in te slaan.

Het bootje is mooi op tijd en we zitten anders dan de meeste passagiers op een los stoeltje op het laagste dek, lekker in de wind en uit de zon. De boot gaat kruislings over het meer en is tot op de minuut op tijd. Voor mensen die per ongeluk op de verkeerde boot zijn gestapt varen ze nog even terug. Het laatste plaatsje waar wij kunnen afmonsteren is Casteletto. Vandaar fietsen we pakweg 25 km langs het meer naar Bardelino waar we lunchen.

Na de lunch is het nog 25 km naar Verona. Eerst nog even de zonnebrand bijgesmeerd en ijskoud water bijgekocht voor in de thermosbidons. Het begint met een paar stevige hellingen die met name door de oplopende temperatuur (33C) voor het nodige zweet zorgen. De appelteelt is nu echt wel voorbij, olijfboomgaarden en wijnbouw zijn hier de inkomstenbronnen.

De laatste 15 km naar Verona gaan over makkelijk terrein. We kijken nog even rond in Verona en worden er weer eens aan herinnerd dat een biertje op het platteland de helft kost van een biertje met uitzicht op de arena van Verona 😎.

We zitten mooi op schema. Om op tijd in Rome te staan kunnen de dagafstanden flink omlaag. Morgen een kort ritje over de Po-vlakte.BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 3:57
 • afstand 61,8 km
 • gemiddeld 15,6 km
 • max. 36,9 km
 • calorie 2444
 • stijging 284 m
 • daling 403 m

Totaal
 • afstand 1364,9 km
 • stijging 6728 m

Overig
 • hoogste 287
 • badkamer 9-
 • % 10

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat een joekel van een boot! Voor zo’n meertje..... leuk Verona. Zijn jullie nog langs het balkon gereden? Jaren geleden in de Arena de Aïda gezien. Daarna op één van de pontificale terrassen genoten met applaus van de langsschreidenden diva’s met armen vol bloemen te midden van een theatrale share aanbidders, niet zelden gay. Mooi verslag en foto’s.....Eric

Eric 2018-06-11 23:05:55

Giovanni weer bezemwagen gespeeld? Die rug van Gerdi is echt elke dag hetzelfde hoor. Ja terrassen die zijn duur in steden was bij ons in Spanje niet anders.

Fred 2018-06-12 18:44:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.