Dag 3: Bronkhorst - Kampen

Nederland, Bronckhorst

We starten later dan we gewend zijn. Na een kilometer is de eerste oversteek van de IJssel, maar de pontbaas mag op zondag uitslapen. De eerste overtocht is om 9.30u, we hebben dus ook uit kunnen slapen. We doen keurig de mondkapjes voor, en de pontbaas kijkt ons wat meewarig aan. Je ziet hem denken <<die komen uit de grote stad>>. “Dat hoeft hier niet hoor” zegt hij. “Zo’n drukke pont in Amsterdam, ja natuurlijk. Maar hier hebbie er niks an. Jullie gaan als enigen over, doe maar af.”

Aan de overkant ligt de Veluwe. We fietsen wat meer door het bos en tikken af en toe de IJssel aan. We horen vinken, koolmezen, tjiftjafs, fitissen, roodborstjes en winterkoninkjes. Af en toe roept er een koekoek. We fietsen vandaag van bui naar bui. Gelukkig duren ze nooit langer dan een kwartiertje. Tussendoor drogen we telkens door de zon en de harde wind (wisselend 4/5) snel weer op.

We passeren Zutphen en Deventer. Langs de IJssel zien (en horen) we scholeksters. Ze zitten samen met verschillende soorten ganzen, blauwe reigers en ooievaars. Gisteren viel de ooievaar al op. Vanochtend tellen we op een veldje zelfs 10 exemplaren bij elkaar. Tussendoor houden we de lucht angstvallig in de gaten. We zitten zo’n beetje op de scheidslijn van het buiengebied, een van de foto’s laat dat mooi zien.

Deze etappe valt op door de torenvalkjes en ruigpootbuizerds. Beide soorten hangen biddend in de lucht. Bij de torenvalken raken we zelfs de tel kwijt. Ter hoogte van Wapenveld passeren we een wandje dat is aangelegd voor oeverzwaluwen.

We besluiten een beetje noodgedwongen in Hattem te lunchen. In deze streek is alles gesloten op zondag, en als dat al niet het geval was, was de regen we spelbreker geweest. Op het terras komen we weer glansrijk door de coronatest. Het fietsveer bij Hattem is vanwege het coronagebeuren heel juni nog uit de vaart. We moeten dus improviseren. Het alternatief blijkt nog een enkele kilometer korter.

We komen in Kampen aan bij Hotel Van Dijk, de kamer kijkt uit op de IJssel.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:32
 • afstand 74,9 km
 • gemiddeld 16,5 km
 • max. 27,7 km
 • calorie 3623
 • pontjes 1


Totaal
 • afstand 259,8 km
 • pontjes 4

Overig
 • weer 7
 • badkamer 8
 • bed 7

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto's weer, wíj zelf zijn er al eens in 2013 gepasseerd zeer mooie streek.👍ik kijk al uit naar morgen Grt.

Crijns Leon 2020-06-07 18:03:37

Mooi Nederland! Mooie streek en prachtige foto's. Lekker genieten❤ Leuk jullie te kunnen volgen🤗

Yvonne van Gastel 2020-06-08 15:56:46

Wederom mooie plaatjes maar waarom je nou in de bosjes moest duiken? Leuke kalme omgeving maar het was dan ook zondag.

Fred 2020-06-08 16:40:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.