Dag 10: Fresne Saint Mamès - Arc et Senans

Frankrijk, Fresne-Saint-Mamès

Gisteravond heeft het nog geonweerd. Maar als we om half negen op de fiets stappen is het weer alsof we het besteld hebben. Weinig tot geen wind. Voor het eerst geen tegenwind, het beetje dat er is hebben we mee! Start bij pakweg 17C, oplopend in de loop van de dag naar 22C. Kortom fietsvakantieweer!

Het eerste stuk naar Gy gaat voornamelijk door het bos. Net voor we daar aankomen zien we naast de weg bij een kleine waterloop een heuse bever zitten. Voor we het fototoestel uit de stuurtas gewurmd hebben, is hij helaas alweer verdwenen.

Bij de Intermarché doen we inkopen. Een oude baas op een hele mooie racefiets is razendnieuwsgierig naar onze fietsen en laat zich het verschil tussen een pinion-versnelling en en een derailleur uitleggen. Technisch Frans is toch wat anders dan horeca Frans, maar gezamenlijk komen we een heel eind. Uiteraard is zo’n supermarkt een verzamelplaats van vakantiefietsers; we staan er met zijn zessen. 😎

Na 35 km komen we bij Marnay. Op de brug over de rivier L’Ognon eindigt het eerste boekje van onze reis. Effectief hebben we op dat punt 647 km weggetrapt, nog iets van 750 km te gaan!

Direct na de brug wordt fietsles gegeven. ‘s Middags eten we nog een ijsje op het terras van de grot van Osselle. De grot interesseert ons eerlijk gezegd niet zo veel, het ijsje des te meer.

De chambre d’hôte is redelijk professioneel opgezet. Er is een bar en een restaurant. Na het douchen drinken we een biertje op hun terras. Er komen nog twee fietsers aan. Stomtoevallig waren we ze ook ‘s ochtends bij de Intermarché al tegengekomen. Ja. Overnachtingsadressen zijn dungezaaid...

Het restaurant is ‘s avonds gesloten. Eten is geen probleem. We kunnen bij de familie aanschuiven in de tuin en meeeten. Ook de andere fietsers en een Franse fietser eten mee. Een memorabele afsluiting wederom.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:50
 • afstand 73,9 km
 • gemiddeld 15,3 km
 • max. 50,0 km
 • calorie 3283
 • stijging 572 m
 • daling 545 m

Totaal
 • afstand 714,2 km
 • stijging 5.712 m

Overig
 • hoogste 312
 • badkamer 8
 • % 6

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat het weer steeds plezieriger wordt. Dat maakt het plaatjeskijken voor de thuisblijver een stuk vrolijker. Wat er vandaag uitspringt zijn de hospitalitėe/fietsverbroedering, de tot boerderij verbouwde Romeinse tempel (althans daar lijkt het bij de zoutfabriek op) en fietsles in het gras voor een vermoedelijke circusact. Bijzonderheden in de dop. Wat een weelde voor de leesliefhebber van reisverhalen. Dank jullie wel!

Eric VvB 2019-06-17 03:07:44

Er is nu vannacht een probleem met van reacties. Dat leidt kennelijk tot multipublicatie. Ik kan dat spijtig genoeg niet beïnvloeden.

Eric VvB 2019-06-17 03:12:34

Plaatsen van......

Eric VvB 2019-06-17 03:13:18

Tja een beetje traag met die camera de leeftijd?😀 inderdaad een mooie dag maar dat was het thuis ook nu een keer op zondag niet gek. Jullie doen het er toch niet om mee eten met de families! Geniet er maar van de route ziet er weer fantastisch uit.

Fred 2019-06-17 07:44:33

@Eric VvB, ik heb er drie uit gemikt. #gametdemuisnaarderechterbovenhoek

gerdi-en-hans.op.de.fiets 2019-06-17 23:19:39

Thanks Hans

Eric 2019-06-18 03:31:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.