Adelsried - Riederau (am Ammersee)

Duitsland, Adelsried

Inmiddels zijn we diep in Beieren doorgedrongen. We spreken een behoorlijk woordje Duits maar het volk hier verstaan we toch vaak niet.

De dag begint goed met 15 km door het bos/natuurgebied over een spoorlijntje. Daarna zitten we een paar km in de drukte van een voorstadje van Augsburg. We buigen af over een onverhard fietspad dat de eerste kilometers ook in gebruik is als stadspark van Augsburg. Jammergenoeg hebben ze onderhoud aan het pad uitgevoerd. Onderhoud is in dit geval veel kiezels op het pad gooien en klaar is kees. Het gevolg is een stuk van 5 km lang waarop nauwelijks te fietsen valt. Door het losse gesteente is de rolweerstand ook behoorlijk en we schieten dan ook nauwelijks op.

Gelukkig is het geld opgeraakt en het onderhoud gestopt 😎. We hebben verder gewoon een harde ondergrond, hier een daar een kuil maar als je een beetje het ingesleten spoortje volgt trapt het lekker door. Het pad loopt langs de Lech. Er is iets met Unesco Werelderfgoed en wat stuwdammen in de rivier maar dat hebben we toch niet helemaal duidelijk gekregen.

We lunchen op 45 km bij een bakker. Alleraardigste dames smeren een paar heerlijke broodjes en gaan bereidwillig op de foto. Ook hier weten ze alles van de route van Reitsma. Er stoppen nogal wat fietsers bij het bakkertje.

‘s Middags rijden we vooral door akkerbouw. Het is heet boven het asfalt. Gelukkig hebben we een korte dag vandaag. De afsluiter is een bospad langs de Ammersee. En nu zitten we tevreden ‘mit dunkeles Bier’ bij het hotelletje in de tuin 😇.

Morgen de laatste dag in Duitsland.BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 5:31
 • afstand 83,0 km
 • gemiddeld 15,1km
 • max. 37,8km
 • calorie 3004
 • stijging 394 m
 • daling 309 m

Totaal
 • afstand 861,9 km
 • stijging 3562 m

Overig
 • hoogste 584
 • badkamer 9-
 • % 7

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Eindelijk die blondschuimen rakkers gevonden. Enige foto met Jozef en dan bedoel ik echt een enige foto Hans! En Gerdie ben je levensmoe? Of zijn het plastic boemeltjes die niet meer dan 5 km/h gaan? Blijft mooi weer zo te zien. Opnieuw dikke groetjes wat Eric

Eric 2018-06-04 23:05:44

Nee Eric, onze Gerdi is zeker niet levensmoe. Die rood-witte dingen staan permanent in deze stand. Waarschijnlijk lopen er mannen met vlaggen te zwaaien als er hier een trein passeert. Net zoiets als vroeger bij het rangeerterrein op Zuid 😎. Het mooie weer houdt aan, het is alleen iets te mooi. Geregeld 30+C is net wat teveel van het goede. Groeten uit Garmisch-Partenkirchen!

gerdi-en-hans.op.de.fiets 2018-06-05 20:31:08

hahaha, mooie uitleg en bijzondere situatie. Carry on, no panic about the weather!

Eric 2018-06-06 08:19:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.