Dag 4: Dirbach - Bettembourg

Luxemburg, Dirbach

De ontbijtzaal zit vol stoere Belgische motorrijders. We ontdekken dat we meer met ze gemeen hebben dan we dachten. Net als bij de vakantiefietsers zijn de 55-plussers ruim in de meerderheid. Daarmee hebben we waarschijnlijk alle overeenkomsten wel gehad.

Kort na het ontbijt stappen we op. De eerste 20 kilometer volgen we nog steeds het dal van de Sûre. We nemen een kopje espresso op een terras en tegen half elf komen we in de buurt van Ettelbrück. Daar komen de Alzette, de Sûre en de Wark samen. Ettelbrück zelf is in de oorlog nagenoeg platgeschoten. Het enige noemenswaardig van het stadje is het Patton-monument. We nemen niet de moeite het op de foto te zetten.

Nee. Dan Pettingen. In Pettingen hebben we het geluk dat iemand zijn sportauto in de plaatselijke ruïne heeft geparkeerd voor een fotosessie. En wij mogen het geheel aanschouwen. Helaas ziet de man er geen brood in voor ons te poseren samen met het autootje. Je kan ook niet alles hebben...­čśÄ

Tot aan Luxemburg-stad fietsen we langs de Alzette. Ook vandaag is het weer beter dan oorspronkelijk voorspeld, we gaan daarom wederom voor een picknick. Na iets minder dan 60km fietsen, komen we in de stad Luxemburg aan. De fietsgids loodst ons door het oude deel van de stad met veel mooie doorkijkjes. De drukte valt mee. Kazematten, terrasjes, kasseien en om het te complementeren een mooie hoogte om het geheel te aanschouwen.

Ook na Luxemburg volgen we nog een tijdje de Alzette. Die slingert lekker door een vrij smalle kloof. Op bijna 80 km eindigt het ritje van vandaag bij een Airbnb in Bettembourg. Een allervriendelijkste mevrouw ontvangt ons. Ze woont er met haar gezin. We delen toilet en badkamer met de familie, wij moeten er alleen drie etages voor naar beneden ­čĄ¬. Het is de eerste keer dat we geboekt hebben bij Airbnb, nog maar eens flink op het hoofd krabben voor we het weer doen. ­čś▒

We zijn trouwens mooi op tijd binnen, een half uurtje later begint het te onweren. Voor we gaan eten schrijven we de belevenissen van de dag nog even op. WiFi doet het niet bij de mevrouw, uploaden moet dus nog een dagje wachten.

Morgen fietsen we Frankrijk in!

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 5:16
 • afstand 79,0 km
 • gemiddeld 15,0 km
 • max. 36,8 km
 • calorie 2989
 • stijging 383 m [valt reuze mee]
 • daling 322 m

Totaal
 • afstand 294,9 km
 • stijging 2.209 m

Overig
 • hoogste 300
 • badkamer tja...
 • % 8

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooie fotoos weer en zo te zien niet te warm. Tip voor AirBnB, wij hebben goede ervaringen, maar nemen nooit een kamer, tenzij er een natte cel met toilet in zit. Normaliter een eigen appartement of iets wat er op lijkt (je kunt dat filteren). Voor de prijs van een 2/3 sterrenhotel vaak 4 sterren kwaliteit. Prettige voortzetting! Eric (en de groeten van Ronald(

Eric 2019-06-11 21:35:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.