Voorbereiding - dag 4: La Roche en Ardenne - Huy

België, La Roche en Ardenne

Met enige vertraging het verhaal van de vierde en laatste dag van de voorbereiding.

Het hotelletje ligt een stukje van de route af. Nu zijn er twee opties. Terug naar La Roche over drukke weg en daar de route weer oppikken, óf met behulp van OsmAnd kijken of er een alternatief over rustige weg te vinden is. We besluiten tot het tweede. Met succes. Vlakbij is een een weggetje dat onderdeel van de RV7 is. Dit staat voor Rando Vélo 7 L'Ardennaise. De RV7 doorkruist Wallonie van noord naar zuid over een afstand van 210 km van Bouillon tot in Visé. Dit is een heerlijk rustig weggetje, het begint met wat steenslag en gaat gestaag stevig omhoog. Na 3km pikken we onze route weer op in Cielle.

De zelfgevonden afsnijroute is een voorbode van wat ons de rest van de dag te wachten staat. Stevig klimmen (5%-7%) afgewisseld met rustige afdalingen, dit alles door een uiterst aantrekkelijke omgeving.

Het is eerste Paasdag met mooi weer. En dat is te merken. In het ene dorp worden paaseieren gezocht, in het andere dorp is de bevolking uitgelopen voor een grootschalige paaswandeling. Koffie is door deze festiviteiten helaas niet verkrijgbaar. Door het vele klimmen schiet het niet erg op. Tegen lunchtijd hebben we krap 25 km weg. We stoppen in Petithan voor een stevige kop koffie met een croque monsieur en een croque madam!

Ook na de middag gaat het wasbordlandschap nog even door. Op het profieltje in OsmAnd zien we al dat we nog een kilometer of 15 aan de bak moeten. Dit “aan de bak moeten” betekent concreet dat we ruim 2 uur nodig hebben voor die afstand. Ter hoogte van een kippenboerderij zit de laatste zware helling. De 14% van dit stukje België is ons echt teveel. Met de fiets aan de hand komen we zuchtend, steunend en zwaar bezweet 🥵 aan op de top waar een geweldig uitzicht over de streek de beloning is.

Op de top hebben we het (voor wat betreft het klimmen) wel gehad voor vandaag. Een kwartiertje later komen we op de Ravel, langs het riviertje Le Hoyoux fietsen we op het gemakje naar Huy. Ons eindpunt van de voorbereiding. Het hotel blijkt gesloten, met wat heen en weer gebel komen we uiteindelijk binnen. De cursus bij de Alliance Française werpt zijn vruchten af, ons Frans is beter dan het Engels van de receptie op afstand. 😎

Omdat er geen personeel is nemen we de vrijheid om de fietsen mee te nemen naar de kamer. Met wat passen en meten kunnen we ze zodanig kwijt dat we er ‘s nachts niet de nek over breken als we in het donker de badkamer zoeken. Tweede Paasdag halen Kai en Inge ons op in Huy en we tuffen gezellig samen naar huis.

In principe zijn we klaar voor de reis naar Narbonne. We hebben weer een paar hele dagen in het zadel gezeten én we weten weer wat klimmen is. Nu nog wel in het kader van onderhoud een paar dagtochtjes maken de komende weken. Over 6 weken gaan we op pad.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:32
 • afstand 59,9 km
 • gemiddeld 13,2 km
 • max. 42,8 km
 • calorie 2883
 • stijging 741 m
 • daling 835 m

Totaal
 • afstand 253,5 km
 • stijging 3.049 m

Overig
 • hoogste 388
 • badkamer 8
 • % 14

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Een hele mooie voorbereiding op naar het grotere werk ik ben alvast zeer benieuwd. grt.

Crijns Leon 2019-04-28 19:21:14

De Ardennen en Huy ja dat is bekend bij de wielrenners zwaar en dat hebben jullie gemerkt maar zoals altijd ook geslecht alhoewel je nu zelfs moest lopen. Toch een diepe buiging ik doe het jullie niet na. Mochten we jullie voor de vakantie niet meer zien een hele mooie rit gewenst en tot horens ziens.

Fred 2019-04-29 07:45:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.