Sindringen - Schwabsberg

Duitsland, Forchtenberg

We starten met ontbijt op het terras. Op tafel staat een suikerpot die in Duitsland vrij algemeen is. Je hebt er alleen niets aan. Afhankelijk van de vullingsgraad geeft het ding veel te veel of veel te weinig suiker. Zit in de categorie: “maken ok, kopen néé”! Het ontbijt is overigens prima geregeld. We kunnen zelfs nog wat vroeger terecht dan officieel aangegeven.

We volgen het dal van de Kocher. Een zeer afwisselend traject van weiland, akkers (Streuobstwiesen), bos en wijnbouw. We passeren prachtige dorpjes. Na 20 km doen we inkopen voor een picknick, het 2e deel van de route is vrij dun bezaaid met horeca en winkeltjes. Koffie is er op een terrasje in Braunsbach op 35 km. Als je daar naar het toilet gaat, gaat niet alleen het licht aan maar start er ook quasi vogelgeluiden. Het klinkt als vogelzang, er zit echter geen vogeltje bij 🤓.

Na Braunsbach verlaten we de Kocher en begint het klimwerk. Niet extreem maar er zitten wel een paar kuitenbijters bij. Samen met het oplopen van de temperatuur maakt het dat we, om met Kneteman te spreken, bijna buiten de oevers treden. De hele middag gaat het terrein op en neer, hellingen van 250m tot 2km wisselend tussen 3% en 10%. Voor de beeldvorming, Willemsbrug en Erasmusbrug zijn 300m tegen 3%.

Na 55 km lunchen we op een bankje voor de houtschuur van een boer in Steinerhaig. De boerin biedt spontaan de tafel en wat te drinken aan. Gastvrijheid bestaat nog!

Bij aankomst in de Gasthof krijgen we de sleutel aangereikt en dat is het. “Geschlossen wegens ein Notfall”. Geen restaurant, geen bar, niets. En we lusten in ieder geval wel wat te drinken na 90 km trappen. Het zit er niet in. Gelukkig kunnen we in lokale kegelclub terecht. We worden allerhartelijkst ontvangen door een vriendelijk echtpaar. Het eten is geen haut cuisine maar het smaakt ons prima.

NB we zijn de enige gasten in de Gasthof, wij vermoeden dat dat het ‘Notfall’ is.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 6:18
 • afstand 90,2 km
 • gemiddeld 14,6 km
 • max. 46,6 km
 • calorie 3928
 • stijging 716 m
 • daling 431 m

Totaal
 • afstand 684,9 km
 • stijging 2494 m

Overig
 • hoogste 488
 • badkamer 5
 • % 14

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mijn reacties worden wel bescheiden merk ik. Mein himmel wat een hoeveelheid calorieën worden er verbrand en volgens mij minder ingenomen en wat een leuke verslagen. Ik merk dat ik er naar uit begin te kijken en kan ik niet wachten op het volgende verslag. Was het droogrekje bij de houtschuur bedoeld om de “knetemanse buiten de oevers getreden natte goedjes te drogen?” Sterkte met morgen, want de Alpen staan er geloof ik aan te komen. Mooie foto’s weer.

Eric 2018-06-02 21:56:33

Hee Eric, Nog 3 dagen fietsen. Dan komen we bij Garmisch Partenkirchen. Pak ‘m beet zo’n 250 km. Niet al te lastig terrein trouwens tot daar. Groetjes, Hans

gerdi-en-hans.op.de.fiets 2018-06-02 22:37:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.