Dag 7: Vic sur Seille - Charmes

Frankrijk, Vic-sur-Seille

Vandaag staat in het teken van zwaan kleef aan. Onze buren van de camping gaan net als wij tot Charmes. Ook ontmoeten we een Belg op de camping die vandaag tot Charmes gaat. Later sluiten er ook nog twee e-fietsers aan die ook naar Charmes gaan vandaag. Omdat ieder toch zijn eigen tempo met rustmomenten heeft, wisselen we de hele dag stuivertje wie vooraan en wie achteraan rijdt.

Ook nu gaat het lekker op en af. Anders dan gisteren zijn de klimmetjes wat langer (en daardoor wat milder). Langzamerhand komen we wat meer in de bewoonde wereld. We kunnen op 15 km koffiedrinken, we kunnen geregeld water kopen en de picknick is vandaag een keuze in plaats van verplicht omdat er niets zit.

We rijden door bossen en akkerland. Eerst hebben we het idee dat er minder roofvogels zitten dan andere dagen maar uiteindelijk hebben toch weer de nodige soorten gezien. Boven akkers en weilanden zien we buizerds, rode wouwen en torenvalken en een verdwaalde slechtvalk foerageren. In de bossen en horen we geregeld sperwers.

Na ongeveer 30 km komen we bij een uitkijkpunt in de buurt van Hoéville. In de verte zien we contouren van de Vogezen. Halverwege is het spontaan verzamelen geblazen in Lunéville. Een terras daar is zodanig gelegen dat we daar zonder afspraak gezamenlijk koffiedrinken met de mensen van de camping, de Belg en de e-fietsers. 😎

Veel dorpsnamen klinken ons met wat fantasie als krachttermen in de oren. Hériménil [nog aan toe], Rehainviller [wat een weer vandaag], Xermaménil [nu even niet]. Na de beide oorlogen zijn de meeste dorpen herbouwd . Brede straten die er overal hetzelfde uitzien. Stroomvoorziening gaat nog boven de grond met palen en aftakkingen naar de huizen. Het schijnt dat ontvolking ook toen speelde en dat mensen door middel van premies naar de dorpen werden gelokt.

Richting Saint Germain hebben we de laatste klim van de dag. Nog 700 meter tegen 8% en daarna doen we op het gemak de laatste kilometers naar Charmes. We logeren in Le Carpinien. Een echt Frans dorpshotel, het restaurant serveert alleen het menu du jour en een fles rosé kost €9. Wat wil je nog meer.

Lotharingen hebben we achter ons gelaten. De komende dagen fietsen we door de Vogezen richting Jura.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 5:39
 • afstand 79,1 km
 • gemiddeld 14,0 km
 • max. 44,0 km
 • calorie 3582
 • stijging 708 m
 • daling 623 m

Totaal
 • afstand 498,9 km
 • stijging 4.140 m

Overig
 • hoogste 347
 • badkamer 7
 • % 13

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Beter weer en lekker zonnetje. Dat maakt het fotograferen ook weer leuker. Blijft een leuk land, dat douche France. Hier stroomt de regen gewoon door. Met tweede watercrisis op een rij. Geniet ze verder.

Eric 2019-06-13 21:56:00

Zo zal er na het fietsen vast gedoucht worden in het zoet (douce) bedoelde Frankrijk. Hopelijk zien jullie in de Vogezen nog wat van klooster St-Odille, Ribauviller, Riquir, Kayersberg.

Eric 2019-06-14 05:57:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.