Haiming - Pfunds

Oostenrijk, Haiming

Een heerlijke koele dag. Na alle hitte is de bewolking en een temperatuur van 18C-20C méér dan aangenaam. En dat is maar goed ook. Vandaag fietsen we de door het dal van de Inn de hele dag omhoog. Het is niet spectaculair hoog maar wel 65 km klimmen.

De eerste 10 km zijn zwaar door het wasbordeffect. Veel kleine klimmetjes en dito afdalingen volgen elkaar in rap tempo op. Het is veel op de pedalen staan maar na 10 km zijn we effectief 50 m geklommen. Halverwege is er een omleiding. Maar na de blokkade is er verderop geen enkele verwijzing te vinden. Een behulpzame meneer uit de streek helpt ons weer de goede kant op. Zo komen we per ongeluk langs een kneipp; een gerestaureerde wellness-instelling uit de Romeinse tijd.

Een gevarieerde rit. Met ook vandaag weer prachtige vergezichten, milkaweitjes en ander klein geluk. We fietsen door het Pitztal. Dit dal is een stuk smaller, rustiger en ongerepter dan dat van de Inn. Beide dalen versmallen zich van tijd tot tijd tot kloven waar de rivier zich met het nodige geweld doorheen perst.

Onderweg maken we een praatje met een Rome-reiziger uit Den Haag. De man reist alleen en zit vaak al om 7 uur op de fiets. Hij maakt langere dagen dan wij en fietst ook aanmerkelijk harder. Opvallend is dat hij op dezelfde datum als wij in Rome denkt aan te komen. Later die dag ontdekken we dat goed kaart lezen effectiever is dan hard doortrappen. We komen hem nog een keer tegen nadat hij een afslag had gemist 😎.

Bij een Spar drinken we een kopje koffie en doen we inkopen voor de picknick. De weg stijgt stevig door, rond 13u krijgen we de eerste regenbui in bijna 1000 km over ons heen. Na een kwartiertje is het alweer voorbij. De middag klimmen we gestaag verder richting de Resschenpas. Zo hier en daar stoppen we voor een foto of een kop koffie.

De entree van Pfunds is prachtig. De weg gaat dwars door een oude boerderij (tegenwoordig Gasthof zum Thor). In de garage van het hotel zien we twee bekende fietsen: die van Ditty en Dirk. Ook zij trappen aanzienlijk harder dan wij maar na twee volle dagen fietsen zijn we om een of andere reden even ver. Als we op een terras op ons eten wachten, sluiten ze bij ons aan. Een gezellig bijkletsmoment en een blik vooruit op de komende dagen.

Morgen een flinke klim over de Resschenpas, Italië in.BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:45
 • afstand 63,8 km
 • gemiddeld 13,4 km
 • max. 39,5 km
 • calorie 2683
 • stijging 618 m
 • daling 314 m

Totaal
 • afstand 1070,4 km
 • stijging 5357 m

Overig
 • hoogste 897
 • badkamer 5
 • % 18

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Die schuurtjes lijken wel een soort Mondharp, maar dan groter en te bespelen met handen, voeten of lichaam. Onstuimige rivieren, paden en een weg die dwars door het hotel gaat...bijzonder.....en weer prachtige foto’s. Hebben ze overigens geen pinautomaat omdat je met 100 euri aan komt zitten? Of is ie onderweg gevonden, of was het een mbtenarenfooi, die van een arme Rotterdamse burgers afgelopen jaar is losgetrocheld? Sterkte met de komende toppen!

Eric 2018-06-08 20:13:40

In Oostenrijk komen de briefjes van 100 euri redelijk standaard uit de pin-automaten. En het hotelletje gaf aan “nur Bar”. Dus wij waren mooi van die lap af. Want om er nou een kop koffie mee te betalen...

gerdi-en-hans.op.de.fiets 2018-06-08 21:25:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.