Amelia - Calcata

Italië, Amelia

Voor de laatste volle dag fietsen gaan we vanwege de te verwachten hitte weer vroeg op pad. We zitten weer in een BzB dus de eerste stop is na 200 m bij een bar voor het ontbijt. We nemen nog even de tijd voor wat foto’s van Amelia in de ochtend en fietsen kwart voor acht richting Orte. Het is 15 km afdalen en dat doen we in 45’.

Na Orte is het uit met de pret. We doen over de volgende 6 km een vol uur. Tegen half tien gaan we in Vasanello juichend bij een pasticceria op het terras aan de koffie. We kijken nog even rond in het dorp waar de weekmarkt staat.

Ook vandaag is het een dag van vergezichten en vooral van alles wat aan de bomen groeit. Olijfboomgaarden en wijnteelt waren er gisteren al volop, vandaag komen daar de pruimen bij. Kilometer na kilometer wisselen deze drie soorten elkaar af.

We passeren Vignanello en Corchiano, drinken er caffè, bekijken de boel eens goed, verwonderen ons over het verkeer in de smalle (soms steile) straatjes en Gerdi poseert gewillig voor de foto’s. Ondertussen blijft de weg flink op en neer gaan. Tegen het middaguur hebben we het respectabele aantal van 465 klimmeters achter de rug. Het klimmen gaat ons aan het eind van de vakantie toch redelijk makkelijk af. Er is ook iets met de warmte. Het is niet anders dan gisteren, maar onze vochtbehoefte is op een of andere manier aanzienlijk minder dan gisteren.

We lunchen in het vestingstadje Civita Castellana. Het is stil in het restaurantje, we maken tijdens het eten een praatje met Canadezen die met een huurauto op weg zijn naar Rome. Als we op weg naar het eindpunt tijdens de eerste klim nog een keer omkijken zien we Civita Castellana aan de overkant prachtig in de middagzon liggen.

We fietsen gestaag door, trekken ons nog van het terrein nog van de hitte ook maar iets aan. We hebben op de borden gezien dat het nog maar 55 km naar Rome is. We zijn niet meer te stoppen (voor een ijsje stoppen we wel natuurlijk)! We komen in het imposante Calcata terecht voor de laatste overnachting voor Rome. Een versterkt middeleeuws dorpje prachtig gelegen boven het riviertje de Treja. De mevrouw van de rotswoning waarin we verblijven heeft als welkom een fles prosecco voor ons koud gezet en een taart gebakken. Vandaag weer meer dan 700 klimmeters, we gaan van fles en taart genieten!

We beeldbellen met Kai en Inge en spreken af dat we elkaar morgen rond lunchtijd op het Sint Pietersplein zien.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:36
 • afstand 63,3 km
 • gemiddeld 13,7 km
 • max. 41,7 km
 • calorie 2954
 • stijging 707 m
 • daling 866 m

Totaal
 • afstand 1975,2 km
 • stijging 10.091 m

Overig
 • hoogste 405
 • badkamer 7
 • % 8

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

We lezen jullie verslag elke dag met bewondering en veel plezier, en ga het jammer vinden dat morgen alweer de finisch in Rome is, ik wens jullie een mooie en zorgeloze laatste etappe en veel plezier in Rome , ik neem aan dat morgen de Feyenoord tricots aangetrokken worden om de aankomst een extra feestelijk tintje te geven 😉

Arie NN 2018-06-20 23:30:09

Snap best dat jullie naar Italië zijn gegaan de excelente koffie en de Paus een vermomde bedevaart 😁😁😁😁. Dit keer wel veel klimmen zo het lijkt maar daar laten jullie je niet door weerhouden. Rustige laatste dag en een goede terugreis met z'n 4en.

Fred 2018-06-21 07:49:50

Hans en Ger cappello,voor de enkeling met een kleine italiaanse woordenschat, in Frankrijk zeggen ze chapeau. Bedankt voor de gezellige verslagen en mooie sfeerfoto’s.

Nel 2018-06-21 11:59:02

Prachtig zeg die foto's...enne Gerdie, volgens mij wordt je geacht je vuist in zo'n stenen mondopening te stoppen toch? En dan wensen maar!

Eric 2018-06-22 13:05:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.