Heidelberg - Neckarsteinach

Duitsland, Heidelberg

Vandaag was het meer treinen dan fietsen. Kaartjes gekocht bij de treinreiswinkel met fietsreservering voor het Duitse traject. De boel staat met vier treinen en drie keer overstappen nogal krap gepland. Vertrek 9:14u van Rotterdam CS, 3’ overstap in Eindhoven, 7’ in Venlo en 19’ in Düsseldorf.

Dat geeft wel wat gedoe. Want om de trein met fietsreservering in Düsseldorf te halen, mag er eigenlijk niets misgaan. Na veel gezucht en gesteun lezen we een dag of wat voor vertrek per ongeluk in de bijsluiter van de treinreiswinkel. Er is geen spitsbeperking voor internationaal reizen. We zijn nog wel even bezig geweest om dit bij de NS bevestigd te krijgen, maar uiteindelijk staan we om 8.14u klaar op Rotterdam CS voor het dagje sporen. En dat is maar goed ook. Kort samengevat: dankzij het uurtje eerder vertrekken kunnen we alle vertragingen opvangen.

Wat verder opvalt. In alle treinen kunnen we de fietsen prima kwijt. Venlo is een kopstation, de trein die uit Duitsland daar binnenkomt is overvol. Reizigers komen zuchtend en steunend uit de trein gestrompeld. De term “als haringen in een ton” is voor de hoeveelheid reizigers in deze trein een eufemisme. Een treinreis in India valt in het niet bij wat wij zien. Later horen wij dat het vooral dagjesmensen zijn die een dagje Venlo doen. Nou. Als Venlo een dagje uit is, dan moet er in Duitsland toch echt helemáál niets te doen zijn! šŸ˜Ž

Met de nodige vertraging belanden we suf en gaar van het dagje sporen uiteindelijk in Heidelberg. We fietsen richting Altstadt en verlaten Heidelberg via de Alte Brücke (zoals het hoort!). Het voorspelde onweer blijft uit en we smeren ons zelfs nog even in met zonnebrand. Al snel wordt het rustig op het fietspad langs de Neckar. Na een uurtje komen we bij het hotel. De kamer heeft Neckarblick!

We eten op het terras de eerste schnitzel onder het genot van een wit Neckarwijntje. Morgen met ruim 90 km de eerste serieuze dag richting Rome.


BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 1:30
 • afstand 23,1 km
 • gemiddeld 16,1 km
 • max. 27,0 km
 • calorie 776
 • stijging 62 m
 • daling 53 m

Totaal
 • afstand 496,7 km
 • stijging 1421 m

Overig
 • hoogste -
 • badkamer 7
 • % -

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooi aftrapverhaal en dito foto's. Strak geregeld hoor, die treinreis. mijn vraag: Hebben jullie je hart nog bij je? Of " Mein (Ihre) herz in Heidelberg verloren"? Mooie voortzetting toegewenst!

Eric 2018-06-01 07:47:38

Jullie hebben toch wel nog even naar de Rostbraten gevraagd bij de Goldener Hecht? ;-)

Inge 2018-06-01 19:19:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.