Riederau - Garmisch-Partenkirchen

Duitsland, Dießen am Ammersee

Vandaag de laatste rit in Duitsland. We verlaten Riederau en de Ammersee in alle vroegte. Na een kilometer of wat passeren twee fietsers ons die ook Reitsma’s Route naar Rome volgen. We fietsen een eindje samen op. Na een goede kilometer begint het bij Gerdi te dagen. Het zijn oud-collega’s van haar van bij de gemeente. Ditty en Dirk. Door Gerdi’s hoedje hadden ze haar in eerste aanleg ook niet herkend, inmiddels waren er bij hen ook wel wat belletjes voorzichtig gaan rinkelen. Na een groepsfoto gaat ieder groepje weer in het eigen tempo door.

Na een kilometer of 10 krijgen we voor het eerst de Alpen in het vizier. Gaandeweg de dag zullen ze steeds meer in detail en steeds imposanter worden. Het landschap en de dorpjes krijgen meer en meer een bergkarakter. Mooie uitzichten op de weitjes, boerendorpen met een soort uien op de kerktorens. Als eerste horen we geitenbelletjes (we zien de geiten ook trouwens).

Op 20 km drinken we koffie in Weilheim. Na wat kleinere klimmetjes komen we na 48 km in Munrau aan voor de lunch. Pasta wordt het, fietserlunch!

‘s Middags volgen we het fietspad langs de Loisach. Een lange maar uiterst rustige klim naar Garmisch-Partenkirchen. De Alpen worden hoger en hoger. Het is dat we beter weten, want zoals we er nu naar kijken moet je er niet aan denken daar met je fietsje overheen te gaan.

Het Gasthof heeft van die Tirolermuziek aan. Waarschijnlijk de Kleinhückelkotener Holzbuben of zo 😍. De fietsen mogen in de feestzaal overnachten. Nadat we zijn opgefrist lopen we nog even het dorp door. Daar zitten Ditty en Dirk op een terras een biertje te drinken, we sluiten aan en bluffen met zijn allen zonder blozen over alle fietstochten die we al hebben afgelegd. Ja. Zo doen vakantiefietsers dat.

Morgen via de Buchener Höhe de Alpen over!


BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 5:01
 • afstand 75,3 km
 • gemiddeld 15,0 km
 • max. 49,8 km
 • calorie 2882
 • stijging 445 m
 • daling 270 m

Totaal
 • afstand 937,2 km
 • stijging 4007 m

Overig
 • hoogste 697
 • badkamer 7+
 • % 13

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Dat: "Het is dat we beter weten, want zoals we er nu naar kijken moet je er niet aan denken daar met je fietsje overheen te gaan" moet je thuis bij een borreltje/biertje nog mar eens uitleggen.... het zal vast een uitleg worden over een fata morganistische aanname of zoiets. Oh ja, een uitleg over de badkamer indicatie nemen we gelijk mee. Leuk verhaal weer. Het krijgt bijna iets van een komische natuurthriller. mooie dag morgen (vandaag).

Eric 2018-06-06 08:26:03

Hee Eric, het is dus wel gelukt vandaag. Er zaten nog wel 2 oudere heren op een bankje te kijken naar ons gedoe om boven te komen. Zoals gebruikelijk in de beklimmingen lag Gerdi een eind voor. Met een satanisch genoegen constateerden deze vleesgeworden versies van Waldorf en Stætler “Ihren Frau geht schneller als Sie”!

gerdi-en-hans.op.de.fiets 2018-06-06 20:25:45

Hahaha, mooi. Inmiddels leest Ronald (met veel ontzag) mee!

Eric 2018-06-08 19:19:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.