Voorbereiding - dag 1: Maastricht - Spa

Nederland, Vrijthof

De start van de voorbereiding op de zomertocht. We vertrekken woensdagmiddag al met de trein naar Maastricht vanwege de ochtendspits. Gerdi is ‘s ochtend nog even wezen werken en Hans komt met alle bagage naar het station gefietst. De trein is op tijd, we halen de overstap in Eindhoven en staan keurig om 15.00u op het perron in Maastricht.

In Roermond stapt een mevrouw in die net als wij lid is van vereniging De Wereldfietsers. Ze is op weg naar het paasweekend van de vereniging in Noorbeek. We kletsen wat over de verschillende fietstochten en de routemakers, in Maastricht herinnert ze ons nog aan het uitchecken. Maastricht heeft nog geen poortjes!

We beginnen met een ritje naar het Vrijthof om een stempeltje te halen in de Sint Servaas. Daar doen ze niet aan maar een vriendelijke mevrouw in de ernaast gelegen (rode) Sint Janskerk gelukkig wel. We proeven nog even sfeer in Maastricht en fietsen dan rustig richting Eijsden. Daar eten we op een terrasje met uitzicht op de Maas. We nemen een feestelijk flesje wijn erbij vanwege de mailtjes van de Alliance Française dat ons Frans goed genoeg is om een certificaatje te ontvangen!

Donderdag vertrekken we om 9 uur voor de eerste Ardennenrit met het nodige klimwerk. Al vlug verruilen we de Limburgse heuvels voor de Voerstreek. Na een kilometer of 10 begint het “echte” werk 😎. De Ardennen zijn prachtig. We beginnen met rustige klimmetjes van 2-4% en komen op 35 km bij de abdij van Val-Dieu. Tijd voor koffie én een stempeltje uiteraard.

Tussen de middag lunchen we bij een bakker in Dolhain waar de serveerster druk is met haar telefoon. Heel begrijpelijk overigens; we zijn de enige klanten. De sandwich (spreek uit sandwietsj) is prima overigens. Na de middag negeren we gewoontegetrouw alle
omleidingsborden die betrekking hebben op wegwerkzaamheden. Uit ervaring weten we dat het wel een héle bijzondere opbreking moet zijn, wil je er op de fiets niet langskunnen. Zo ook hier. 😇

Het is de hele dag fietsweer. Zonnetje, niet te warm (20C-24C), en wat tegenwind. We klagen niet. De Ardennen worden steeds ruiger en steiler, de gemiddelde klim gaat naar 5%-6% met een uitschieter van 11%. Zuchtend en zwetend komen we uiteindelijk bij onze chambre d’hôtes in Spa. Een luxe boomhut is voor ons in gereedheid gebracht.BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 5:55
 • afstand 68,2 km (+8 km naar het station)
 • gemiddeld 12,0 km
 • max. 47,6 km
 • calorie 3320
 • stijging 831 m
 • daling 524 m

Totaal
 • afstand 76,2 km
 • stijging 831 m

Overig
 • hoogste 400
 • badkamer 7
 • % 11

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ziet er weer sportief uit. Goede voorbereiding is het halve werk. Japan is fietsland bij uitstek. Opvallend is dat er in de steden tussen de voetgangers op de stoep wordt gefietst. Heel netjes en hoffelijk gaat het er aan toe. Groetjes uit Matsumoto, Japan.

Eric VvB 2019-04-18 20:20:10

Ik kijk er al naar uit om jullie reisverslagen te lezen. Veel plezier. Grt Leon & MJ

Crijns Leon 2019-04-20 10:21:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.