Aankomst: Puimisson -Valras-Plage

Frankrijk, Puimisson

Mer Méditerranée


De laatste loodjes deze ochtend. Krap 40 km, dat moet lukken tijdens de ochtenduren. Klokslag acht fietsen we weg, de fietsgids voert ons met een boogje om Beziers heen. De routemakers zijn er in dit gebied toch in geslaagd de weggetjes zo te kiezen dat pakweg 3/4 van het traject autoluw is. Soms is daar wel een kunstgreep voor nodig zoals het voetpad over de Pont d’Orb.

Wijnboeren zijn met hun traktoren aan het werk. Op een zojuist gemaaid korenveld vliegt een hop weg. De min-of meer autoloze weggetjes zijn overigens wel verklaarbaar, de toestand is zodanig dat je met auto als het even kan liever omrijdt.

Bij Colombiers steken we het Canal du Midi over. We hebben zelfs tijd voor een kop koffie deze ochtend. Iedere kilometer komen we dichter bij de kust. We hebben nog een stille hoop flamingo’s te zien in l’Etang des Vendres, maar we moeten het doen met wat kinderen die ezeltje rijden.

Rond half twaalf rijden we Valras-Plage binnen, het eindpunt van de route is bij de pier. Kai en Inge staan ons al op te wachten. Het zit erop! Na een koud drankje gaan we natuurlijk nog even pootjebaaien in de Middellandse Zee. [De route heet tenslotte niet voor niets “De groene weg naar de Middellandse zee”]

Daarna gaan we richting camping La Borio de Roque. Kai en Inge hebben hun tentje daar al een paar dagen terug opgezet, ze hebben met de eigenaar geregeld dat wij in een (zeer luxe) lodgetent terecht kunnen. We eten pizza op de camping, in de schemering voor de tent zien we vleermuizen jagen.

Het was een pittige tocht maar vooral ook een mooie tocht. Nu nog een dagje luieren en daarna rijden we met z’n vieren op ons gemak naar huis.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 2:41
 • afstand 37,4 km
 • gemiddeld 13,9 km
 • max. 37,0 km
 • calorie 1401
 • stijging 154 m
 • daling 252 m

Totaal
 • afstand 1.430,9 km
 • stijging 11.889 m

Overig
 • hoogste 125
 • badkamer 7
 • % 6

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd. En bedankt voor alle bijzondere verslagen. Hoe moet dat nu zonder deze verhalen? Dat wordt saai volgende week.

Nel Roggeveen 2019-06-27 18:05:46

Zo dat wordt weer heerlijk nagenieten voor jullie. Ook voor de thuisblijvers zijn jullie vakanties altijd gezellig. Heb alleen vorige week vrijdag het wekelijkse raadplaatje gemist. Da’s dan weer een beetje jammer. 😎

Nel en Kees Suk 2019-06-27 19:37:32

Goed gedaan. Ik wist dat jullie het konden. Nu nog even gezellig met z'n viertjes. Bedankt voor het verslag, iedere dag en de foto's waarop het kontje van Ger wel vaak aanwezig was.

Rob 2019-06-27 22:51:38

Ik mis nog een groepsfoto.

Rob 2019-06-27 22:52:27

Goed gedaan (tijdelijke) buren. Wij hebben het laatste deel van 150 km naar Saintes-Maries-de-la-Mer gefietst. Dat was wel saai zeg. Zo plat als een dubbeltje, een hoop van hetzelfde landschap en veel tegenwind. We zijn terug gaan fietsen via het kustpad naar het oosten, hartstikke mooi...... Alvast succes met het bedenken en voorbereiden van jullie volgende reis. Groetjes, Gerard en Jacqueline

Gerard en Jacqueline Spierings 2019-06-27 23:42:53

En wij nu aan de colt turkrey. Zitten we er als relatieve intieme toeschouwer net helemaal goed in is het voor je weet: “poppetje gezien, kastje dicht”. Het was weer een fraai feuilleton. Mooie lekkermaker voor onze eigen Frankrijk trip in augustus. Rustige en veilige trip terug naar huis en bedankt voor de mooie ver halen en foto’s. Hartelijke groeten, Ronald en Eric

Eric 2019-06-28 03:55:48

De laatste km's zijn vaak niet de mooiste het is daar in de zomer behoorlijk heet, wel verstandig om de camarque links te laten liggen de luchtvochtigheid is daar enorm. Beetje teleurstellend alleen pootje baden kom op zeg zo koud is de Middelandse Zee toch niet? Wel een uiterst luxe "tent" zeg heel mooi. Gr ook van Gery

Fred 2019-06-28 13:54:00

Beste Gerdi en Hans een dikke proficiat voor jullie mooie presentatie, ik heb iedere dag genoten van jullie tocht en mooie verhalen. Het waren mooie dagen en een paar moeilijke dagen maar dit is nu eenmaal zo bij deze grote fietstochten, ik ben nu al benieuwd naar jullie volgende. Nogmaals een dikke proficiat. Crijns Leon.

Crijns Leon 2019-06-29 07:40:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.