Neckarsteinach - Sindringen

Duitsland, Neckarsteinach

Vannacht heeft het stevig geonweerd. Volgens de Wettervorhersage wordt het vandaag een bewolkte misschien zelfs wat druilerige dag. Meer dan 90 km voor de boeg dus het principe is vroeg vertrekken. Dat heeft de eigenaar niet verwacht. De familie itt zelf nog te ontbijten als wij met een vrolijk ‘Gute Morgen!’ aanschuiven 😍. Na een paar lekkere knapperige broodjes stappen we net na 8u op de fiets. De temperatuur is heerlijk, daarom starten we lekker in shirtje en fietsbroek.

We volgen de Neckarradweg. Een prachtige fietsroute, vaak loopt het bos door tot aan de rivier. De ochtend rijden we heerlijk in de koelte van het bos. Het pad is grotendeels onverhard, in het algemeen is de kwaliteit echter redelijk. Het tempo wordt er wel wat door gedrukt. Op 2 plaatsen zijn bomen vannacht tijdens het onweer over de weggevallen. Het leidt niet echt tot problemen. Opvallend is de stroom vakantiefietsers die ons tegemoet komt. Alleen ‘s ochtends al tellen we er al 117 die met minimaal twee fietstassen al groetend voorbij komen. Koffie zit tegen, tussen de 20 en 35 km is alles nog dicht. Uituiteindelijk verkoopt een bakker ook Milchkaffee. Smaakt prima met een Pretzel erbij. Totaal zitten we zo’n 55 km op de prachtige Neckarradweg.

Bij de lunch is het streven dit over de helft te doen. De eerste drie gelegenheden zijn dicht maar op 57 km komen we na wat zoeken terecht bij een prima Gasthof met Biergarten. Wij noemen dat een terras. Het gaat er heel praktisch aan toe. Als je ergens wilt zitten, krijg je een kussentje onder de bips, een tafelkleedje, bestek en een servet en bestellen maar. Het zijn natuurlijk Duitse porties. Een salade is gelijk een schaal vol.

Na de lunch komen we al snel bij de idyllische Kocher uit. De fietsroute volgt de rivier en loopt voornamelijk over voormalige spoorlijn. In Kocherturn worden we betrapt door de eigenaresse van het terras Kocher Station. “Sie sind Holländer”. “Sie sind unterwegs nach Rom”. Schoorvoetend geven we het toe. Ja. Ze krijgt veel Romefietsers langs hier. En zelfs één wandelaar. Ze roept enthousiast haar man erbij. “Holländer auf dem Fahrrad. Unterwegs nach Rom. Ich erkantte die an ihr Dialekt”. Vriendelijke mensen die een praatje maken over de reis en Hans Reitsma dankbaar zijn. “Er hat die Route beschrieben in drie Kappitel”. Verder snappen ze eigenlijk niet hoe een mens zo gek kan zijn om naar Rome te fietsen 🙃.

We volgen de Kocher verder richting Sindringen de eindbestemming. We tellen nog eens 37 vakantiefietsers erbij. Géén idee wat hier aan de hand is, nog nooit meegemaakt zo’n stroom fietsers. De laatste 10 km zijn heerlijk in de schaduw.

Al met al een prachtige route die we vroeger met het maximum van 3 sterren zouden waarderen. Wat is de Neckar prachtig, daar valt de Rijn bij in het niet.

We eten in de Landgasthof Krone. Gerdi sluit af met een overheerlijke Erdbeerencocktail, Hans met Eiskaffee.

Morgen volgens Reitsma de zwaarste etappe tot aan de Alpen. Zal wel loslopen met dat zware.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 6:10
 • afstand 98,0 km
 • gemiddeld 15,9 km
 • max. 40,5 km
 • calorie 3620
 • stijging 357 m
 • daling 293 m

Totaal
 • afstand 594,7 km
 • stijging 1778 m

Overig
 • hoogste 94
 • badkamer 8+
 • % 14

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk om ook eens jonge mensen op reis naar Rome te zien. De meeste "pelgrims" zijn minstens 60 plussers. Goede reis verder en complimenten voor het reisverslag !

Donald Perignon 2018-06-01 21:47:40

Erg leuk, in ieder geval het begin van jullie reisverslagen. Krijg bijna heimwee naar vroegere tijden (waarbenjijnu.nl) en eigen verslagen tijdens onze reizen. Jullie maken (deze keer?) aardig wat foto’s en dat spreekt nogal tot de verbeelding. Ik lees het met een flinke smile op mijn toetebak want hoor je stem, Hans, het zo maar vertellen. Erg leuk en complimentjes voor de kwaliteit!

Eric 2018-06-01 23:18:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.