Dag 9: Corre - Fresne Saint Mamès

Frankrijk, Corre

Vandaag hebben we een semi-rustdag. Een redelijk vlakke rit en we beperken de afstand tot een kilometer of zestig. Morgen en overmorgen trekken we de Jura in, vandaag doen we het rustig aan.

Na de regenbui van gisteren zijn alle spullen nog steeds nat. Dat wordt dus drogen op de bagagedrager. De fietsbroeken gaan voor, samen met de zonnehoedjes. De natte sokken en de regenjacks gaan voorlopig in de tas.

We hebben een gezamenlijk ontbijt met de zwaan-kleef-aan-groep en stappen daarna op de fiets. Bijkomend voordeel van onze semi-rustdag is dat we weer wat meer op onszelf zijn. De anderen gaan een kilometer of 20 verder, waarschijnlijk komen we ze niet meer tegen.

De eerste 25 kilometer gaan door bos en akkerland. Het terrein golft lekker op en neer. We zien de eerste schapen, een groepje paarden wordt over de weg verplaatst en het hoogtepunt van de ochtend is uiteraard een ontsnapte koe.

We komen in het dorp Port sur Saône weer bij de (aanzienlijk breder geworden) Saône. We maken een praatje met een stel Deense fietsers die op weg zijn naar Portugal. De volgende 30 kilometer volgen we la Vallée de la Saône. De bewolking blijft trouwens hangen, ons wasgoed achterop droogt nauwelijks.

Tegen lunchtijd breekt het zonnetje door. De regenjacks hangen we te drogen op het stuur terwijl wij onder het toeziend oog van de Heilige Maagd een stokbroodje verorberen. De jacks zijn na een half uurtje wel droog. Nu zijn de natte sokken aan de beurt, die hangen we tijdens de middagrit maar aan het stuur.

We schieten lekker op. Al het wasgoed ook, dat kan in de tas in plaats van erop. Tegen half vier komen we aan in alweer zo’n geweldig Frans dorpshotelletje met de prachtige naam Hotel du Mouton Blanc.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:24
 • afstand 66,3 km
 • gemiddeld 15,1 km
 • max. 35,5 km
 • calorie 2619
 • stijging 326 m
 • daling 340 m

Totaal
 • afstand 640,3 km
 • stijging 5.140 m

Overig
 • hoogste 302
 • badkamer 7
 • % 6

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Als ik de (wederom mooie)foto’s moet geloven is het ”als er één koe over de dam is, volgen er meer (paarden)”. Daartussen fietsen gaf vast een lekker Bonanza gevoel. Bij de leegloop van de Franse dorpen, zoekt het vee het kennelijk zelf uit.

Eric 2019-06-16 05:56:05

Jullie berichten kwamen in de spam dus vandaar tot aan vandaag geen reactie. Zo te zien een mooie route alleen regen en teveel dezelfde gezichten onderweg daar kan je van buiten jammer. Wel veel mooie plaatjes ga zo door meneer huf!

Fred 2019-06-16 20:50:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.