Dag 14: Meyrieu-les-Étangs - Romans-sur-Isère

Frankrijk, Meyrieu-les-Étangs

We vertrekken al vroeg van de camping. Het eerst gaan we op zoek naar een bakkertje voor het ontbijt. Op nuchtere maag doen we het eerste klimmetje richting Chattonay, 900 meter tegen 8%. We zijn gehard inmiddels, het gaat boven verwachting. De bakker heeft helaas geen koffie, croissants des te meer. Nog een pain au chololat voor Gerdi erbij en een pain aux raisins voor Hans en fietsen maar.

De hoogvlakte tussen Chattonay en Arzay is bezaaid met hellingen en meertjes. We fietsen door het bos van Lieudieu (mooie naam) en passeren er minstens tien. De helling variëren in lengte en percentage.

Alles bij elkaar zitten we in een van de zwaarste delen van de route deze dagen. Het is een vrij lang stuk over de uitlopers van de Dauphiné. Vandaag trekken we 3 heuvelruggen over met hoogtes tot boven de 500 meter. Gelukkig hoort bij stijgen ook dalen, dat doen we dus ook. Al met al is het behoorlijk bergachtig.

We passeren een gletscherdal, het zijn 7 vlakke kilometers. Ter afwisseling is het heerlijk om even te kunnen trappen. De tweede heuvelrug passeren we militair oefenterrein. Een stukje verder worden we beschoten door een boer. Met kunstmest wel te verstaan, de strooier is niet optimaal afgesteld.

Tussendoor vermaken we ons met de dagelijkse dingen. Een sperwervrouwtje kruist voor ons langs. Redelijk bijzonder, sperwers hoor je meestal alleen maar. We rusten uit in de schaduw van dorppleintjes en we kijken bermplanten. Een foto maken zit er niet in vandaag, het beweegt te veel met de wind.

Het is veel klimmen vandaag met de nodige panorama’s. We proberen een paar vergezichten te vereeuwigen. Als we ze in het hotel nog eens terugkijken zijn ze eigenlijk niet wat we ervan verwachten. Alleen goed voor de digitale prullenbak.

We eten in restaurant La Charette. Aanbevolen door het hotelletje vanwege de streekgerechten. Het regent maar het terras zit vol, onder de zonneluifels zitten we droog. We hebben pech. Indiase avond met alleen een menu du jour. Gelukkig wel wijn naar keuze. Er ligt tegen de luifel een tapijt op een tafel. Wierook wordt aangestoken, we zijn in de stemming. Twee heren gaan met een fluit en een trommel op tafel zitten en beginnen te spelen. Het eten was goed, de wijn was uitstekend maar het tapijt hebben ze niet aan het vliegen gekregen.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 5:30
 • afstand 77,5 km
 • gemiddeld 14,1 km
 • max. 56,9 km
 • calorie 3638
 • stijging 744 m
 • daling 988 m

Totaal
 • afstand 1.021,2 km
 • stijging 8.362 m

Overig
 • hoogste 539
 • badkamer 8+
 • % 11

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wel jammer dat jullie dat luxueuze onderkomen moesten verlaten 😃😃! Gery vroeg zich af wat de reden was van die houding bij dat waarschuwingsbord 😇😇. Lekker zeg beginnen zonder eten en geen koffie jeetje afzien. Een Indiase avond in Frankrijk ipv een streekgerecht jammer denk ik toch ondanks dat zo een maaltijd best kan smaken. Slaapse en morgen weer fris en fruitig op.

Fred 2019-06-20 23:10:32

hahaha...dat tapijt......tja dat vliegen "das war einmahl"

Eric 2019-06-22 21:45:59

En nog even dit: interessant "interdiction de penetrer"

Eric 2019-06-22 21:48:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.