Dag 7: Pieterburen - Anderen

Nederland, Het Hogeland

Pieterburen is dé startplaats voor het Pieterpad. En dat willen ze weten. We hebben 2 plaatjes van startdingen, het hadden er ook zo 5 kunnen zijn. Voor ons is het de tweede keer dat we het Pieterpad volgen. Tussen 2011 en 2016 hebben we de 485 km lopend afgelegd. Dat doen we nu in een weekje op de fiets. We zijn benieuwd wat we ons er nog van herinneren.

We starten met miezer en een windje in de rug. Achtereenvolgens doen we in Eenrum een rondje om de kerk, fietsen door Winsum (hier was de 1e overnachting in de bedstee van een B&B tijdens het lopen), en volgen het Reitdiep tot de stad Groningen. We herkennen de kroeg bij Garnwerd en kijken naar de aardappels en het vee.

In Groningen bij de Noorderhaven zetten we onze regenhoedjes op, de miezer wordt een stevige bui. We kijken nog even bij het Provinciehuis (Gerdi liep hier stage in 1988) en terwijl we Groningen uitfietsen komen we langs het voormalige conferentieoord van PTT Post bij het Paterswoldse meer (hier heeft Hans menige bijeenkomst in lijdzaamheid uitgezeten in zijn Post-jaren).

Direct na Haren begint het mooie Drentsche landschap. Jammergenoeg is het weer spelbreker. Het regent gestaag door, Even rondkijken in het natuurgebied Drentsche Aa of gewoon naar wat er allemaal in de bossen te zien is, zit er vandaag niet in. Verkleumd eten we een broodje een paar kilometer voorbij Zuid-Laren.

We besluiten vanwege de nattigheid en de kou (12,5* C) maar zoveel mogelijk door te trappen. Net voor het Balloërveld wordt het voor het eerst droog. Het is dan nog 6 km naar de Herberg van Anderen. Daar aangekomen is het spullen drogen en opwarmen. De dagen hierna lijkt het weer beter te worden.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:32
 • afstand 70,1 km
 • gemiddeld 15,4km
 • max. 27,9 km
 • calorie 2216
 • pontjes 0


Totaal
 • afstand 571,9 km
 • pontjes 5

Overig
 • weer 6,5
 • badkamer 8
 • bed 7,5

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Jammer hoor ben je een keer in het Noorden ga je er als een speer vandoor richting stad, dat zeggen alle Groningers als ze naar Groningen gaan. Maar goed u in Drenthe dat is andere koek zand en bos ook leuk en weer die klepperaars leuk.

Fred van der Tuuk 2020-06-11 20:11:29

Zo zien we nog eens wat van het noorden. Toch eens mijn fietsknopenboek erop naslaan. Dat er een (noordelijk) fietspad door het Lauwersmeer loopt, bijzonder.

Eric Verstraaten van Beek 2020-06-11 23:12:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.