Auer/Ora - Mori

Italië, Auer

We stappen zoals gebruikelijk kort na 8 uur op de fiets. Het is zondagmorgen met weinig verkeer. Hierdoor kunnen we via een normaal te drukke weg de kortste weg nemen terug naar de fietsroute. De lucht is blauw, geen wind, mooi uitzicht, er is weinig te wensen. Het tempo zit er goed in. Ter hoogte van Salurn verlaten we Süd-Tirol. We moeten het verder in het Italiaans doen.

Het is direct merkbaar. Als eerste is de fietsroute hernoemd, ook gaan ze de kilometers opnieuw tellen. Langzaam zien we dat de appelteelt plaats maakt voor wijnbouw. Na precies een uur fietsen komen we op 20 km bij een radlerstation. In het Italiaanse taalgebied heet dat een bicigrill. Tijd voor koffie. Het is er nog rustig. Vier meisjes van een jaar op 17 (die er hetzelfde uitzien) hebben het drukker met elkaar dan met de klanten. Één van hen flikkert bereidwillig de consumpties op tafel.

Weer een goed uur later en bijna 25 km verder zitten we ter hoogte van Trento. Vreemd genoeg zit er in Trento maar één koffietentje aan de route en dat is nog dicht ook. Dan maar door naar Rovereto en hopen dat we onderweg nog wat tegenkomen. Het uitzicht blijft onveranderd prachtig. Wij raken niet uitgekeken op de vergezichten met bergen op de achtergrond. Uiteraard vallen er ook wel eens stukken tegen. Wij zitten zo af en toe pal naast een snelweg of op een industrieterrein. Het is een utopie dat er op een afstand van 2.000 km alleen maar mooie trajecten zijn.

Onderweg naar Rovereto komen we helaas niets tegen. We moeten het dus doen met de bidons. Tegen 12.30 uur komen we aan bij de bicigrill net voor Rovereto. We hebben goed ons best gedaan en al 63 km afgelegd. We verwachten net onder de 80 te doen vandaag en de incheck in het hotelletje kan pas om 17.00 uur. We nemen er dus goed de tijd voor om een paar glazen koude cola en een pizza naar binnen te werken. Het is er druk en warm. Opvallend is dat er toch aardig wat wijn, prosecco en bier wordt omgezet. Drank zakt bij ons direct naar de benen, Italianen hebben daar klaarblijkelijk minder last van 😎.

We bekijken de fietskunst bij Rovereto en komen bij Borgo Sacco in een dorpsfeest terecht. De zondag leent zich hier het beste voor, vorige week mochten we nog het Dorfsbrunnenfest meemaken. Hier is er een roeiwedstrijd gaande. De teams gaan duidelijk meer voor de gezelligheid dan voor de winst. Een vriendelijke heer legt ons alles uitgebreid uit, helaas kent hij maar 3 woorden Engels en 2 woorden Duits. Ons Italiaans is uiteraard net niet genoeg voor alle details, maar we hebben een memorabel moment. Trots wordt de vlag gehaald voor de foto.

We gaan naar Mori, vandaar maken we morgen een kleine omweg om langs het Gardameer te fietsen. We komen mooi op tijd bij het hotel. Eigenlijk is het een pizzeria waar men ook kamers verhuurt. Het wasgoed hangt te drogen. We moeten wel onze ziel en zaligheid verkopen voor free WiFi. De eigenaar is ook een enthousiaste fietser en gaat na het bekijken van het blog graag met ons op de foto.

Morgen dus via het Gardameer naar Verona.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:24
 • afstand 78,0 km
 • gemiddeld 17,7 km
 • max. 33,0 km
 • calorie 3044
 • stijging 143 m
 • daling 161 m

Totaal
 • afstand 1303,1 km
 • stijging 6444 m

Overig
 • hoogste -
 • badkamer 8-
 • % 17

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat zie ik vandaag? Een record aantal rugfotoos van Gerdi! En dan ineens een zeldzame frontale van onze Hans. Volgens mij was dat de belofte niet. Leuke foto Gerdi, hoe jebenijdenswarrdig naar de mannen in rokjes kijkt. Maak je trouwens aantekeningen voor je avondproza tijdens de rit, Hans? Btw ik had wel een kerkdienst vandaag. Met Michiel en Inge. Afscheid van GVOR echtpaar de Vreeze, die naar Groningen verhuizen. Het duurde. Alles bij elkaar 3 uur in eenbloedhete kerk. Jullie krijgen de groetjes. Lekker tochtje morgen, Eric

Eric 2018-06-10 23:07:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.