Dag 8: Charmes - Corre

Frankrijk, Charmes

De dag begint met regen. Tenminste zolang we aan het ontbijt zitten. Als we opstappen blijkt het droog. We doen nog in Charmes boodschappen voor de lunch en fietsen dan weg.

De omgeving verandert. De dorpjes zijn ouder en gevarieerder. Nieuwbouw staat naast schuren die op instorten staan, oude wasplaatsen en eeuwenoude kerkjes. De landbouw is grootschaliger, we zien de eerste wijngaard en we passeren geregeld boomgaarden. Ook zijn we zuidelijk genoeg om de eerste zwarte wouw te zien. We fietsen wat meer door bossen vandaag.

De heuvels zijn wel vergelijkbaar met gisteren. Veelal milde klimmetjes en rustige afdalingen. We komen verschillende fietsers tegen en maken geregeld een praatje onderweg. De klim naar de kerk van Jésonville is een hele bijzondere. We gaan hier over de grote Franse waterscheiding. Tot hier stroomt alles naar Maas en Moesel en komt uiteindelijk in de Noordzee terecht. Wat voorbij de top in Jésonville valt, stroomt via Saône en Rhône in de Middellandse Zee.

We lunchen op 45km zo’n beetje bij de oorsprong van de Saône, de rivier is hier zo breed dat je er met een aanloop overheen kunt springen. Na de lunch fietsen we door de bossen van Darney en Passavant. Er is nauwelijks verkeer op de wegen (eigenlijk is dat al dagenlang zo). Terwijl we rustig omhoogklimmen uit la vallée d’Ourche begint het te regenen. Nog 20 km naar de eindbestemming. De eerste kilometers is het te negeren, daarna moeten de regenjacks aan.

8 km voor het eind schuilen we samen met andere fietsers in een oude wasplaats. Na een halfuurtje lijkt de bui over. Niets is minder waar. Verzopen komen we aan in de chambre d’hôte. ‘s Avonds schuiven we volgens het zwaan-kleef-aan-principe aan bij de buren van de camping (die Jaqueline en Gerard heten), de Belg (Luc) en de e-fietsers (Eeke en Ben) voor de maaltijd aan de table d’hôte. En dat zonder iets af te spreken. Ja. De overnachtingsadressen zijn hier dun gezaaid 😎.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 5:12
 • afstand 75,1 km
 • gemiddeld 14,4 km
 • max. 53,4 km
 • calorie 3353
 • stijging 674 m
 • daling 705 m

Totaal
 • afstand 574,0 km
 • stijging 4.814 m

Overig
 • hoogste 400
 • badkamer 7
 • % 13

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooie verhalen ik kijk er iedere dag naar uit hopelijk hebben jullie de volgende dagen de zon als reisgezel. Vele groeten. Leon

Crijns Leon 2019-06-15 05:22:02

Interessant verhaal over waterscheiding. Het nat moet wel eerst op jullie tere lijfjes gevallen zijn. Na in bed aan manlief voorgelezen te hebben, duimen we voor beter weer. Voor jullie en......voor ons, want ook hier komt het gestaag naar beneden zetten. Fijne dag vandaag......

Eric 2019-06-15 06:56:44

Het is jaloersmakend. Zou best wel eens (een paar dagen) mee willen fietsen.

Rob 2019-06-15 11:19:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.