Dag 10: Laren Gld - Millingen aan de Rijn

Nederland, Laren

Bij het ontbijt legt de mevrouw van de B&B uit hoe het nou zit met De Graafschap en de Achterhoek. De uitleg was gelukkig zodanig dat we het nu nog steeds niet weten 😊. We houden het er maar op dat we vandaag De Graafschap hebben doorkruist. Deze naam dekt het best de adelijke lading van het gebied. We passeren vandaag meerdere landgoederen en landhuizen.

Het eerste deel van de tocht gaat door bosgebied. Zonnetje, windstil en de temperatuur loopt langzaam op van 18 tot 23c. Het is fietsweer vandaag. Onze reis gaat veelal over fietspad en anders over uitermate rustige wegen. Weidegebied, akkers en bos wisselen elkaar af! Gehuchten en eenzame boerderijen zijn mooie accenten in het landschap. Aan de rand van het bos zien we een de grote bonte specht en een zomertortel (naast alle gebruikelijke bosvogels uiteraard).

De eerste stop is kasteel Vorden. Net achter het kasteel is het halverwegepunt van de Pieterpad-wandeling. Tot onze teleurstelling kunnen we het alleen niet vinden op de fiets. We waren er graag even op de foto gegaan.

Zelhem ligt pakweg halverwege, we doen er inkopen voor de picknick en zoeken een terrasje op voor koffie. Na sluis De Pol Etten in de Oude IJssel fietsen we een kilometer of 15 wat meer door agrarisch gebied. We komen door Vethuizen waar we ooit in Havezathe Carpe Diem hebben verbleven (-aanrader trouwens!_).

Vanaf Zeddam gaan we in het Montferland weer het bos in. We fietsen de Galgenberg en de Hulzenberg op richting Elten. Daar pakken we onze negende provincie mee, Elten ligt namelijk in Duitsland. In het bos zo’n 10 km voor het eind, barst er een onweer los, schuilen is er niet bij onder de bomen, doortrappen dus maar. Gelukkig blijft het onweer tot een bliksemflits beperkt, het regent wel stevig door. In de stromende regen nemen we nog een verkeerde afslag. We komen er gelukkig vlot achter, de omrijkilometers zijn beperkt.

Het laatste stukje gaat door De Bijland, een zandwinningsgebied dat nu als recreatiegebied is ingericht. Het pontje zien we in de verte net wegvaren. Anders dan wij dachten blijkt het een af- en aanpontje te zijn. Direct aan de overkant is de eindbestemming van vandaag.

BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:45
 • afstand 76,9 km
 • gemiddeld 16,2 km
 • max. 31,1 km
 • calorie 2521
 • pontjes 1


Totaal
 • afstand 803,7 km
 • pontjes 6

Overig
 • weer 8 (een vol punt aftrek voor de regen op het eind)
 • badkamer 7
 • bed 6

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Volgens Wikipedia is de graafschap en de achterhoek hetzelfde. Jammer van het laatste stukje in de regen verder volgens de plaatjes een schitterende rit.

Fred van der Tuuk 2020-06-14 23:07:52

Maar jullie drogen ook zó goed op!

Eric 2020-06-17 21:25:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.