Umbertide - Bevagna

Italië, Umbertide

We hebben goed geslapen in de BzB in Umbertide. De eigenaar is een gezellige Italiaanse babbelaar en hij praat veel. Hij gebruikt de vertaalapp op zijn telefoon om ons dingen duidelijk te maken. Die app doet het eerlijk gezegd verrassend goed. We hebben het nog even over het boekje van Reitsma waarin ze vermeld zijn en onze reis. Na een warme handdruk worden we door het echtpaar uitgezwaaid.

Het is een BzB, dat wil zeggen Bed zonder Breakfast. Gelukkig gaan de barretjes met koffie en broodjes vaak al voor zeven uur open. We vinden er een om de hoek en na 10’ ontbijt zoeken we de route weer op. We fietsen nog steeds in het Val Tiberina (dal van de Tiber). Een mooi glooiend landschap met tabaksplanten, graan en bosjes. Het is stil op de weg, we fietsen geregeld in de schaduw. We passeren een (voormalig) klooster en stoppen op zijn tijd voor een foto.

Elk dorp heeft wel een koffieverkooppunt. Waar het in andere landen vaak behelpen is kun je hier eigenlijk overal terecht voor uitstekende koffie. Na 20 km rijden stoppen we voor een cappuccino in het dorpje met de bijzondere naam “Casa del Diavolo”. Na het dorp hebben we de enige paar kilometer klimmen van vandaag. Met deze klim laten we de Tiber achter ons en komen we in de Valle Umbra. Pas zo’n 40 km vóór Rome zien we de Tiber weer terug.

Assisi zien we van een afstand tegen de berg aan liggen. Langzaam maar zeker komt het dichterbij. Om er te komen moeten we 5 km van de route af en dat hele stuk gaat gemiddeld 4% omhoog 😱. Daarna ook nog eens 5 km terug, in de afdaling uiteraard. Omdat de temperatuur inmiddels rond de 35C schommelt zien we er vooral vanwege de fikse klim uiteindelijk toch maar vanaf. Gerdi voegt er nog het extra argument aan toe dat wij toch meer vanwege de sport dan uit devotie op weg zijn en daarom Assisi mogen overslaan 😎.

We vullen onze watervoorraad aan in San Maria degli Angeli op 45 km. Dan beginnen we aan het middagstuk. Een mooi stuk, veel boerenland, stille wegen, bomenrijen en net als in het ochtenddeel bergruggen continu op de achtergrond. We lunchen in Cannara bij een pasticceria. Het is er druk op het terras. De oude mannen spelen fanatiek kaart. De symbolen op de kaarten hebben wij nog nooit gezien.

Na bijna 65 km komen we in Bevagna. Een middeleeuws stadje vol steegjes en steile straatjes. De BzB-meneer heeft ons een Osteria hier aanbevolen. Die gaan we straks opzoeken. Zijn aanbeveling in Umbertide leverde ons een geweldige avond op, hopelijk nu weer.

We zijn aan het aftellen. Nog 175 km naar Rome, morgen en overmorgen moeten we nog flink aan de bak in de Apennijnen.


BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 4:10
 • afstand 64,3 km
 • gemiddeld 15,3 km
 • max. 43,9 km
 • calorie 2659
 • stijging 308 m
 • daling 330 m

Totaal
 • afstand 1848,4 km
 • stijging 8512 m

Overig
 • hoogste 279
 • badkamer 9-
 • % 12

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Weer mooie foto's en het reisverslag leest als een goed boek. Ik zei toch al dat je best een schrijver kan worden je hebt talent en Gerdi schrijft denk Ik ook een deel en daar merk je niets van ook daar zijn jullie goed op mekaar ingespeeld.

Fred 2018-06-18 22:52:22

Dat ze tegenwoordig ook Miele koekjes hebben.... jaha, ik weet wat het betekent in het Italiaans, maar het staat er zo grappig! Zijn jullie nog wel IN het huis van de Duivel geweest? Spannend! Mooi hè dat Assisi... ben er 3 x geweest, voor en na de grote aardbeving en dan zie je pas de schade....zelfs de eeuwig, je niet aankijkende Clarissen hadden de benen genomen. En... steeds meer foto's van "La signora che può essere vista nella parte anteriore". Mooie foto's weer welteverstaan!

Eric 2018-06-22 12:57:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.