Garmisch-Partenkirchen - Haiming

Duitsland, Garmisch-Partenkirchen

De eerste Alpenpas gaan we vandaag over. We hebben de percentages en afstanden nog even op een rijtje gezet maar dan zijn we er ook helemaal klaar voor. De dag begint met tegenslag. (nou ja, tegenslag...) In het hotelletje is geen stempeltje aanwezig om onze pelgrimspas af te stempelen. “Alte kaputt, neues ist noch nicht empfangen.”

We fietsen Garmisch-Partenkirchen uit langs de schans van de Nieuwjaarswedstrijden. Zonder deelnemers wat ons betreft net zo boeiend als tijdens de wedstrijd. Direct daarna begint de eerste klim. Kort samengevat, 43 km klimmen tegen wisselende percentages maar alles is goed te doen. Rond 10u staan we in Mittelwald, de koffiepauzeplek. Daar komen we Ditty en Dirk tegen. Zij rijden niet met de routegids van Reitsma (vanwege gewichtsbesparing thuisgelaten) maar alleen op de Garmin en de bordjes. NOOIT DOEN weten wij op basis van jarenlange ruzies over de het gelijk van de Garmin of de routegids. Dirk en Ditty zijn op het verkeerde pad terechtgekomen, stuk omgereden met percentages tot 14%. Voldaan gaan wij aan de koffie 😎.

Na Mittelwald is het landschap overweldigend. Steile rotswanden, donkere naaldbossen, alpenweitjes met veebelgeklingel, bergriviertjes en een blik op de Leutasch-klamm. We lunchen bij een Landwirtschaft. Bij ieder gerecht of drankje wordt nadrukkelijk “ihr Bio-huppeldepup” uitgesproken. We hebben de drankjes getest. Conclusie: Pepsi en Coca-cola kunnen rustig slapen. Bio-kola (met K) en Bio-eistee gaan geen marktleider worden 🤓.

We blijven ons vergapen aan de steeds ruiger wordende bergtoppen. Na het laatste dorpje gaat de weg nog één keer stevig omhoog maar dan zijn we er ook. Onze Garmin is verrassend precies en geeft de 1256m pashoogte nauwkeurig aan. Tot onze grote teleurstelling staat er géén bordje om onze triomftocht te vereeuwigen. We moeten het doen met een fotootje met het bordje Buchen...

Een stevige afdaling van 7 km volgt. In Telfs komen we op de Inntalradweg. Die is wisselend. In het dal is alles naast elkaar gepropt: autobahn, de Inn, provinciale weg, een spoorbaan, dorpjes, industrie en ook nog een fietspad. Het begin is niet verheffend. Gaandeweg komen er ook wel mooie stukken en lieflijke kapelletjes. We overnachten in een wat ruige Gasthof, pal aan de fietsroute en de Inn. De fietsen kunnen in de gang, het is geen probleem als we de was buiten drogen.

Morgen tegen de 65 km door het Inntal.


BLUFFEN ZONDER BLOZEN
 • tijd 5:17
 • afstand 69,4 km
 • gemiddeld 13,6 km
 • max. 55,4 km
 • calorie 3028
 • stijging 732 m
 • daling 774 m

Totaal
 • afstand 1006,6 km
 • stijging 4739 m

Overig
 • hoogste 1256
 • badkamer 9-
 • % 12

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Prachtig om mee te reizen zo op afstand. De foto’s spreken meer dan tot de verbeelding. Niets anders dwaalt door mijn hoofd dan: RESPECT! (En dan ook nog ruimte hebben om Andre te feliciteren!!!! Poeh)

Eric 2018-06-08 19:28:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.